מרק קרמי, חם, ומנחם עשיר בירקוות שורש וערמונים שמתאים בול בתקופה זו. הערמונים מכילים חומצה פולית,עשירים בוויטמין סי (26 מ"ג ל-100 גרם, המהווים כ 30% מהצריכה היומית המומלצת לנשים). הם גם עשירים בקבוצת וויטמיני B, בין השאר בוויטמין B6 החיוני לתפקוד המערכת ההורמונלית, הרגעת מערכת העצבים ועוד. אז תכינו את המרק, תיהנו ותרגעו...
המצרכים:
2 בצלים
1 שומר או כרשה
2 גזרים
1 גבעול סלרי
2 תפוחי אדמה
1/2 כוס עדשים כתומות
1 חב' ערמונים קלויים בואקום
1/2 כפית עלי טימין טרי
1/2 כפית כמון
2-3 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כ-1.5 ליטר ציר ירקות (אם אין לכם, אפשר גם מים)
לעבודה:
לחתוך גס את כל הירקות .
בסיר בעל תחתית עבה לחמם את השמן, להוסיף את הבצל, גזר וסלרי ולטגן כמה דקות עד לתחילת הזהבת הירקות. להוסיף את תפוחי האדמה, העדשים והערמונים ולבשל עוד כמה דקות יחד.
להוסיף טימין טרי, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם, לערבב הכל יחד ולהוסיף כ-1.5 ליטר ציר ירקות.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד להתרככות מוחלטת של המרכיבים ואיחוד הטעמים .
לטחון עד לקבלת מרקם חלק. לטעום ולתקן תיבול.
שימו לב הערות חשובות:
- בדרך כלל לאחר הטחינה יהיה צורך להוסיף מים או ציר.
- כדי להמנע ממרקם של מרק תינוקות יש לטחון היטב למרקם חלק ולהוסיף נוזלים עד לקבלת מרקם לא סמיך מידי.
- למחרת, המרק יהיה סמיך יותר ויש צורך להוסעף נוזלים ולחמם על אש נמוכה שלא ישרף.