קציצוות טופו תרד

קציצות טופו-תרד אפויות רכות

שעון

20 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

גלוטן

לא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 6 רכיבים

את המנה הזו הכנתי ממש במקרה, נותרו לי חצאי חבילות של טופו קשה וטופו משי וקצת תרד ממתכון אחר והחלטתי פשוט לאחד הכל ולראות מה יצא - התקבלו קציצות רכות, אוריריות וסופר טעימות, הן קלות להכנה, אפשר גם להקפיא אותן ובזכות הטופו זו מנה עתירה בחלבון.

המצרכים:

1 חבילה טופו קשה (300 גר’)

1 חבילה טופו משי (330 גר')

1 בצל קלוף

1 כוס קמח חומוס (אפשר גם קמח אפונה או עדשים כתומות)

2 כוסות תרד  טרי

1/3 כוס שמן זית

כ-1 כפית מלח (בהתאם לטעם)

 

יאללה לעבודה:

:מכניסים את כל חומרי הקציצות מלבד הקמח למעבד מזון ומרסקים בפולסים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה ודביקה שניתן לכדרר.

מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף עד לקבלת תערובת אחידה.

מניחים נייר אפיה על תבנית תנור ומשמנים מעט.

יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף, מניחים על נייר האפיה, משמנים בעזרת מברשת סיליקון ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהקציצות יציבות למגע.

אפשר להגיש כך, להכניס לכריך, להקפיא ולשלוף כשרוצים.

 

הערות:

  1. שימו לב לטחון ממש כמה שניות כדי לא להגיע למרקם נוזלי ורך מידי.
  2. אם הגעתם לתערובת רכה ונוזלית שלא מתגבשת הוסיפו בהדרגה עוד קמח, כל פעם 2 כפות ולערבב עד שהעיסה מסמיכה וניתן לכדרר לקציצות

הטיפ של עדי

  • מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
קציצוות טופו תרד2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן