זו עוגת הבננות שוקולד צ'יפס המושלמת לשבת – רכה, מפנקת, וקלה להכנה!
עשויה מקמח כוסמין, היא שומרת על איזון בין מתיקות טבעית לבריאות, עם טעמים עמוקים של בננה וקינמון שמתמזגים נהדר עם שוקולד מריר שנמס בכל ביס.
הבננות והשוקולד לא רק מוסיפים טעם, אלא גם מספקים מגנזיום, מינרל חיוני לתפקוד מערכת הלב, השרירים והעצמות.
עוגה שמתאימה לכל המשפחה, מושלמת לצד הקפה או התה של שבת בבוקר.
.
המצרכים:
( תבניות אינגליש קייק)
2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמחים אחרים)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס סירופ אגבה או מייפל אמיתי או סילאן
1/2 כוס שמן
1 בננה מעוכה במזלג
1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
חצי כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
בקערה, מערבבים את הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים אגבה/סילאן, שמן, בננה מרוסקת ומערבבים היטב, מוסיפים את החלב בהדרגה וטורפים במטרפה עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק, מעבירים את התערובת ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד כ 5-7 דקות ולנסות שוב.
מצננים לחלוטין ואז אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר, קקאו, קינמון וכו'.
