לחמניות אוריריות של בית במלית טופו ותרד המהוות ארוחה שלמה בפני עצמן.
אפשר להגיש בארוחת בוקר או ערב, לקחת לפיקניק או לשים בקופסת האוכל של הילדים
מוזמנים להכין איתי ויש גם סרטון.
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח כוסמין לבן
1 כף מלח
1 כף סילאן/סוכר
2 כפות גדושות שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
כ 1/2 2 – 1/4 2 כוסות מים (בהדרגה)
לקישוט: שומשום/קצח/פרג/זעטר
למלית:
1 חבילה טופו קשה
1 חבילה טופו משי
1 חבילה תרד טרי (רצוי מאד!)
אופן ההכנה:
- מניחים בקערה קמח, מייצרים במרכז גומה ומוסיפים שמרים, סילאן ומים חמימים.
- מערבבים בעזרת הידיים
- מוסיפים מלח ושמן לשים כ- 10 דקות לבצק אחיד ואלסטי. מניחים בקערה משומנת.
- מכסים בניילון נצמד ומגבת ושמים במקום חמים לתפוח כשעתיים.
- בנתיים מכינים את המלית: שוטפים היטב, מנערים מעודפי מים וקוצצים את התרד, מניחים בקערה, מגררים את הטופו הקשה במגררת גסה, מוסיפים טופו משי ומרסקים במזלג.
- מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.
- מחלקים את הבצק ל 20 חלקים שווים ויוצרים כדורים.
- משטחים כל כדור בצק ביד
- מניחים במרכז כל עיגול את המלית, סוגרים חזרה לכדור.
- מניחים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים אותו קלות, מניחים את הלחמניות בתבנית, מברישים במעט שמן או חלב צמחי (בשלב זה אפשר לקשט בשומשום/קצח/פרג ומניחים לתפיחה של כ 15 דקות.
- מדליקים את התנור ל 200 מעלות
- מכניסים לתנור החם ואופים כ 15 דקות – עד להשחמה משני הצדדים.
- מוציאים מהתנור ומגישים מיד או מכסים במגבת יבשה עד ההגשה.
רוצים לראות איך אני מכינה? לחצו כאן
