כן, אפשר להכין עוגיות קצת יותר בריאות!
הנה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס פריכות וטעימות כמו באגדות שהכנתי בלי לוותר על הכיף, עם קמח כוסמין מלא(!) בשילוב קמח שקדים שמוסיף פריכות.
מוזמנים לנסות ולספר איך יצא.
המצרכים
300 גר חמאה טבעונית/נטורינה רכה
1 כוס סוכר חום
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חלב צמחי (סויה/שיבולת שועל/שקדים)
1/2 2 כוסות קמח כוסמין מלא (300 גר)
1.5 כוסות שקדים טחונים דק(קמח שקדים)
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית סודה לשתיה
1.5 כוסות פצפוצי שוקולד
ממיסים את החמאה, מערבבים עם: סוכר, מלח, אבקת אפיה וסודה, מוסיפים חלב ומערבבים.
מוסיפים קמחים ומערבבים קלות.
מוסיפים פצפוצי שוקולד ומערבבים מעט.
מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהעיסה כדורים, מניחים אותם על נייר אפיה במרחקים גדולים ואופים בחום של 170 מעלות כ 13-15 דקות עד שמשחימות מעט.
שימו לב לא לאפות יותר מ 15-16 דקות, העוגיות יוצאות מהתנור רכות ומתקשות לאחר שמתקררות.