אזני המן2

אוזני המן טבעוניות מקמח כוסמין

שעון

30 דקות הכנה + 20 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

רשימה 5 רכיבים

עד 7 רכיבים

אחרי הרבה נסיונות מצאתי את המתכון המושלם לבצק טבעוני לאוזני המן ועכשיו גם אתם תוכלו להכין בבית אוזני המן טבעוניות מעולות.
אין כמו אזני המן קמח כוסמין פריכות וטריות שמכינים לבד וכל הבית מתמלא בריחות אפיה.
מעבר לאוזני המן טבעוני ים בונוס נוסף: בצק אוזני המן טבעוני, הוא בעצם בצק פריך בסיסי פשוט שמתאים להכנת אוזני המן טבעוניות מעולות וגם מאפים פריכים מצויינים נוספים.
הוספתי לכם כמה אופציות למליות שתוכלו לגוון ולשחק בהתאם לטעם ולהעדפה האישית.

לבצק

3 כוסות מידה קמח כוסמין לבן/או כל קמח אחר שתבחרו

½ כפית מלח

חצי כוס אבקת סוכר

180 גר' נטורינה (חמאה טבעונית) חתוכה לקוביות או 3/4 כוס שמן קוקוס במצב מוצק

⅓ כוס חלב צמחי 

מכינים את הבצק:

מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר ונטורינה או שמן עד שנוצרים פירורים עבים.

מוסיפים חלב וממשיכים לערבב בעדינות רק עד שנוצר בצק אחיד.

אוספים לריבוע, מניילנים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקרר למשך 10 דקות.

בינתיים מחממים תנור ל-170-180 מעלות.

מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח מקומח או נייר אפיה למלבן בעובי 0.5 ס"מ.

בעזרת כוס או חותכן יוצרים עיגולים על גבי הבצק.

מניחים מעט מלית במרכז כל עיגול, סוגרים ומהדקים היטב מ 3 צדדים עד שמתקבלת אוזן המן.

אין צורך לסגור עד הסוף, אפשר להשאיר פתח במרכז.

שימו לב לסגור ולהדק כמעט עד הסוף כיוון שבאפיה האוזניים נפתחות.

מניחים את האוזניים על נייר אפיה בתבנית ואופים כ 15-20 דקות עד הזהבה ומצננים.

ניתן לשמור בקופסא סגורה במקרר מס' ימים (לא בטוח שישארו). 

 

מליות:

תמרים ואגוזים: 1/2 חבילה תמרים בוואקום (ללא סוכר!) + 1/4 כוס אגוזים קצוצים + מעט קינמון

תמרים וקוקוס: 1/2 חבילה תמרים בוואקום (ללא סוכר!) + 1/4 כוס קוקוס טחון 

ממרח חלבה ביתית: 1/2 כוס תמרים מרוסקים + 1/2 כוס טחינה גולמית 

חמאת בוטנים: 1 כוס חמאת בוטנים + 1/2 כוס בוטנים או אגוזים קצוצים דק +2 כפות סילאן

קונפיטורה: קונפיטורה איכותית + אגוזים קצוצים דק 

שוקולד תמר תפוז: 1/2 חבילה תמרים בואקום + 100 גר' שוקולד מריר מומס  + גרידה של קליפת תפוז אחד.

(את השוקולד ממיסים בקערה מעל סיר עם מים רותחים או במיקרו בפולסים של 30 שניות כל פעם – לא יותר מזה אחרת השוקולד נשרף)

מערבבים את חומרי המלית שבחרנו עד שמקבלים תערובת רכה. טועמים ומתקנים טעמים.

 

 

הערות וטיפים חשובים:

במידה ואתם משתמשים בקמח מלא יש להפחית חצי כוס קמח מהכמות.

במידה והבצק יבש מידי ולא מתאחד, אפשר להוסיף כף חלב.

במידה והבצק רך ודביק בשלב הלישה אפשר להוסיף כף קמח.

במידה והבצק רך וקשה לרדד ולעבוד איתו, מכניסים אותו לעוד 10 דקות במקרר. אם זה לא עובד מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ועל הבצק.

שימו לב להדק את השוליים היטב, אחרת הם יפרדו ויפתחו באפיה.

אזני המן

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן