כיסוני תרד 2

כיסוני כוסמין במלית טופו תרד

שעון

30 דקות הכנה + 20 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

כיסי בצק כיפים טעימים, עשירים בחלבון וסידן שאפשר לאכול חמים כנישנוש או ארוחה וגם בטמפרטורת החדר לפיקניק או בעבודה.
אפשר גם להכין עם קמח ללא גלוטן.

לבצק:

4.5 כוסות קמח כוסמין 70% מלא (אפשר כל קמח)

1.5 כוס מים (בהדרגה לפי הצורך)

2 כפיות מלח

4-5  כפות שמן

מעט שמן למריחה

 

למלית:

1 חבילה טופו קשה

1 חבילה טופו משי

1 חבילה תרד טרי (רצוי מאד!)

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור  ל 180 מעלות
  2. מניחים בקערה קמח, מייצרים במרכז גומה ומוסיפים מלח, שמן ומים. מערבבים בעזרת הידיים ולשים כ- 5 דקות לבצק אחיד ואלסטי. עוטפים ומשאירים לנוח ל- 30 דקות בטמפרטורת חדר.
  3. בנתיים מכינים את המלית: קוצצים את התרד ומניחים בקערה, מגררים את הטופו הקשה במגררת גסה, מוסיפים טופו משי ומרסקים במזלג.
  4.  מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.
  5. מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים ויוצרים כדורים.
  6. מרדדים כל כדור בצק על נייר אפיה מקומח מעט לעיגול .
  7. מניחים במרכז כל עיגול את המלית, מקפלים ומכסים את המלית ויוצרים כיסונים בצורת חצי עיגול. מהדקים את השוליים היטב.
  8. מניחים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים אותו קלות, מניחים את הכיסונים בתבנית, מברישים במעט שמן ומכניסים לתנור החם.
  9. אופים כ 15 דקות – שימו לב שלא יתייבשו.
  10. מוציאים מהתנור ומגישים מיד או מכסים במגבת יבשה עד ההגשה.

 

 שימו לב:

הבצק משתנה בהתאם לסוג הקמח שתשתמשו, אני השתמשתי כאן בקמח כוסמין 70% מלא, אם תשתמשו בקמח לבן יש סיכוי שתצטרכו להוסיף עוד קמח ואם תשתמשו בקמח מלא 100% כדאי להפחית את כמות הקמח.

כיסוני תרד

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן