כיסי בצק כיפים טעימים, עשירים בחלבון וסידן שאפשר לאכול חמים כנישנוש או ארוחה וגם בטמפרטורת החדר לפיקניק או בעבודה.
אפשר גם להכין עם קמח ללא גלוטן.
לבצק:
4.5 כוסות קמח כוסמין 70% מלא (אפשר כל קמח)
1.5 כוס מים (בהדרגה לפי הצורך)
2 כפיות מלח
4-5 כפות שמן
מעט שמן למריחה
למלית:
1 חבילה טופו קשה
1 חבילה טופו משי
1 חבילה תרד טרי (רצוי מאד!)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- מניחים בקערה קמח, מייצרים במרכז גומה ומוסיפים מלח, שמן ומים. מערבבים בעזרת הידיים ולשים כ- 5 דקות לבצק אחיד ואלסטי. עוטפים ומשאירים לנוח ל- 30 דקות בטמפרטורת חדר.
- בנתיים מכינים את המלית: קוצצים את התרד ומניחים בקערה, מגררים את הטופו הקשה במגררת גסה, מוסיפים טופו משי ומרסקים במזלג.
- מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.
- מחלקים את הבצק ל 10 חלקים שווים ויוצרים כדורים.
- מרדדים כל כדור בצק על נייר אפיה מקומח מעט לעיגול .
- מניחים במרכז כל עיגול את המלית, מקפלים ומכסים את המלית ויוצרים כיסונים בצורת חצי עיגול. מהדקים את השוליים היטב.
- מניחים נייר אפיה על גבי תבנית ומשמנים אותו קלות, מניחים את הכיסונים בתבנית, מברישים במעט שמן ומכניסים לתנור החם.
- אופים כ 15 דקות – שימו לב שלא יתייבשו.
- מוציאים מהתנור ומגישים מיד או מכסים במגבת יבשה עד ההגשה.
שימו לב:
הבצק משתנה בהתאם לסוג הקמח שתשתמשו, אני השתמשתי כאן בקמח כוסמין 70% מלא, אם תשתמשו בקמח לבן יש סיכוי שתצטרכו להוסיף עוד קמח ואם תשתמשו בקמח מלא 100% כדאי להפחית את כמות הקמח.
