זיתים מבושלים3

זיתים מרוקאים מבושלים ברוטב עגבניות פיקנטי עם שום ולימון

שעון

30 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 5 רכיבים

תבשיל בסגנון מרוקאי, מנחם, מחמם, ביתי וטעים מאד מאד - תתפלאו כמה קל להכין אותו.

מצרכים:

1 פחית זיתים מגולענים (אני השתמשתי במיקס מוכן של "בית השיטה"

2 שיני שום מקולפות

2-3 כפות רסק עגבניות

1/4 לימון פרוס לפרוסות דקות

1/2 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1 פלפל צ'ילי (אם אוהבים)

2-3 כפות שמן זית

מים

איך מכינים:

מסננים את הזיתים מהנוזלים.

מוזגים שמן זית לסיר חם ומכניסים את שיני השום לכמה שניות של טיגון. (לא יותר, אחרת הן ישרפו)

מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים היטב ומוסיפים מעט מים כדי ליצור רוטב סמיך.

מוסיפים את הזיתים, פלפל צ'ילי שלם והתבלינים.

מערבבים היטב ומוסיפים מים עד לכיסוי הזיתים ואת הלימון הפרוס.

מכסים את הסיר במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

שימו לב תוך כדי, במידה והנוזלים מצטמצמים מאד יש להוסיף מעט מים כדי שלא ישרף.

רוצים לראות איך אני מכינה את המנה הזו?
לחצו כאן

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן