פקיילה

פקיילה – תבשיל תרד ושעועית טריפוליטאי משגע

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות בישול

גלוטן

ללא גלוטן

במקור, המנה הזו היא תבשיל בשר בבישול ארוך שמכינים אותו בארועים חגיגיים או כשיש אורחים חשובים כיוון שהיא דורשת הכנה ובישול ארוכים. כאן הכנתי גרסה טבעונית עשירה בחלבון וברזל, טעימה בטירוף וסופר קלה להכנה. כמה דקות עבודה ויש לכם מנה יפייפיה ומשגעת, עשירה בחלבון ונטולת גלוטן

המצרכים:

1 בצל גדול

2 כוסות תרד (רצוי מהסוג עם העלים העבים כמו הניו זילנדי)

2 כוסות שעועית מבושלת מראש (לבנה/אדומה/שחורה)

1/3  צרור כוסברה טריה

3 כפות שמן זית

2-3 שיני שום קלופות ופרוסות

2 כפיות פפריקה מתוקה

1/2-1 כפית מלח

1 כפית כמון

להכנה:

מחממים את השמן במחבת רחבה, קוצצים את הבצל ומוסיפים למחבת, מטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום לכמה שניות של טיגון.

שוטפים וקוצצים את התרד גס ומוסיפים לסיר.

נותנים לבצל ולתרד להיטגן יחד כמה שניות, מוסיפים את השעועית ומערבבים.

מוסיפים מים עד לגובה השעועית, כוסברה קצוצה ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה-שעה על אש נמוכה.

לאחר כחצי שעה טועמים ומתקנים תיבול.

אם יש צורך מוסיפים מעט מים תוך כדי הבישול.

מגישים עם קוסקוס או אורז.

בתיאבון.

פקיילה2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן