לארטישוק
1 חבילת תחתיות ארטישוק, מבושלות עד לריכוך חלקי במים עם טיפה לימון (15-20 דקות)
1 כוס עדשים ירוקות, מבושלות
1 בצל גדול
1 סלסלת פטריות
2-3 כפות טחינה גולמית
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית תבלין בהרט או ראס אל חנות
2-3 כפות קמח חומוס (במידת הצורך)
לרוטב:
1 פחית קרם קוקוס (17% שומן לפחות)
1 כף תבלין קארי הודי
1 כף קורנפלור
2 בצלים גדולים או שילוב של בצל, כרישה, שומר
1 כוס אפונה טריה
חופן כוסברה קצוצה לקישוט
איך מכינים:
מתחילים עם הרוטב:
פורסים את הבצלים ומאדים במעט שמן זית, מוסיפים קרם קוקוס מדולל במעט קורנפלור, מתבלים בקארי ומלח ומבשלים עד שמסמיך מעט, מוסיפים את האפונה ומסירים מהאש.
מכינים את הארטישוק:
חותכים לקוביות ומטגנים יחד את הבצל והפטריות.
מרסקים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה דביקה שניתן ליצור ממנה קציצה, במידה והקציצה לא מגובשת ניתן להוסיף טחינה ו/או קמח חומוס.
בידיים רטובות יוצרים קציצה ומדביקים אותה בעדינות בשקע של הארטישוק.
מניחים את הארטישוק בתוך הרוטב ומבשלים עוד כ-10 דקות
צילומים: דניאל ולדמן
