תחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב קארי קוקוס ובצלים

שעון

40 דקות הכנה + 40 דקות בישול

גלוטן

ללא גלוטן

זו אחת המנות המנצחות שלי לפסח, כזו שכולם אוהבים ומיד נגמרת ראשונה.

לארטישוק

1 חבילת תחתיות ארטישוק, מבושלות עד לריכוך חלקי במים עם טיפה לימון (15-20 דקות)

1 כוס עדשים ירוקות, מבושלות

1 בצל גדול

1 סלסלת פטריות

2-3 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית תבלין בהרט או ראס אל חנות

2-3 כפות קמח חומוס (במידת הצורך)

 

לרוטב:

1 פחית קרם קוקוס (17% שומן לפחות)

1 כף תבלין קארי הודי

1 כף קורנפלור

2 בצלים גדולים או שילוב של בצל, כרישה, שומר

1 כוס אפונה טריה

חופן כוסברה קצוצה לקישוט

 

איך מכינים:

מתחילים עם הרוטב:

פורסים את הבצלים ומאדים במעט שמן זית, מוסיפים קרם קוקוס מדולל במעט קורנפלור, מתבלים בקארי ומלח ומבשלים עד שמסמיך מעט, מוסיפים את האפונה ומסירים מהאש.

 

מכינים את הארטישוק:

חותכים לקוביות ומטגנים יחד את הבצל והפטריות.

מרסקים את כל חומרי המילוי יחד לעיסה דביקה שניתן ליצור ממנה קציצה, במידה והקציצה לא מגובשת ניתן להוסיף טחינה ו/או קמח חומוס. 

בידיים רטובות יוצרים קציצה ומדביקים אותה בעדינות בשקע של הארטישוק.

מניחים את הארטישוק בתוך הרוטב ומבשלים עוד כ-10 דקות

 

 צילומים: דניאל ולדמן

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן