החצילים האלו הם מנה עשירה, טעימה, שמזכירה לנו את הבית ומענגת את הפה והבטן.
המלית כוללת אורז ועדשים שמהווים ביחד חלבון שלם (מלא) וארוחה נפלא לצד סלט וטחינה. בתיאבון.
המצרכים:
3 חצילים יפים וטריים
2 כוסות אורז (רצוי פרסי)
1 כוס עדשים ירוקות/שחורות
3 כפות רסק עגבניות
צרור פטרוזיליה או שמיר (מה שאוהבים)
מלח
לרוטב:
5-6 עגבניות בשלות או פחית עגבניות מרוסקות
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
2-3 כוסות מים בהתאם לצורך
כ-1 כפית מלח (לפי הטעם)
שוטפים ומסננים את האורז והעדשים ומעבירים לקערה, מוסיפים מלח, רסק עגבניות ומעט מים לדילול.
פורסים את החצילים לפרוסות עבות (כ 5 סמ) ומרוקנים את התוכן ליצירת חלל למילוי.
בסיר רחב, מחממים מעט שמן זית ומניחים את התוכן שהוצאנו החצילים, וצולים עד לריכוך.
בנתיים ממלאים את החצילים במלית האורז עד לגובה 3/4 מהירק (לא לדחוס).ומנילים בסיר.
מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, תבלינים ומלח, מוסיפים כ 2 כוסות מים..
שופכים 3-4 כפות רוטב לתוך כל ירק ואת הרוב מסביב.
מוסיפים מים עד לגובה החצילים.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך והאורז בתוך הירקות מבושל.
** במהלך הבישול במידה והנוזלים מצטמצמים יש להוסיף מים.
** יש לטעום את הרוטב, לתקן טעמים ולהוסיף רוטב לתוך הירקות מתוך הסיר.