חצילים ממולאים1

חצילים ממולאים ברוטב עגבניות

שעון

10 דקות הכנה + 45דקות בישול

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 8 רכיבים

החצילים האלו הם מנה עשירה, טעימה, שמזכירה לנו את הבית ומענגת את הפה והבטן.
המלית כוללת אורז ועדשים שמהווים ביחד חלבון שלם (מלא) וארוחה נפלא לצד סלט וטחינה. בתיאבון.

המצרכים:

3 חצילים יפים וטריים

2 כוסות אורז (רצוי פרסי)

1 כוס עדשים ירוקות/שחורות

3 כפות רסק עגבניות

צרור פטרוזיליה או שמיר (מה שאוהבים)

מלח

 

לרוטב:

5-6 עגבניות בשלות או פחית עגבניות מרוסקות

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

2-3 כוסות מים בהתאם לצורך

כ-1 כפית מלח (לפי הטעם)

 

שוטפים ומסננים את האורז והעדשים ומעבירים לקערה, מוסיפים מלח, רסק עגבניות ומעט מים לדילול.

פורסים את החצילים לפרוסות עבות (כ 5 סמ) ומרוקנים את התוכן ליצירת חלל למילוי. 

בסיר רחב, מחממים מעט שמן זית  ומניחים את התוכן שהוצאנו החצילים, וצולים עד לריכוך.

בנתיים ממלאים את החצילים במלית האורז עד לגובה 3/4 מהירק (לא לדחוס).ומנילים בסיר.

מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, תבלינים ומלח, מוסיפים כ 2 כוסות מים..

שופכים 3-4 כפות רוטב לתוך כל ירק ואת הרוב מסביב.

מוסיפים מים עד לגובה החצילים.

מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך והאורז בתוך הירקות מבושל.

** במהלך הבישול במידה והנוזלים מצטמצמים יש להוסיף מים.

** יש לטעום את הרוטב, לתקן טעמים ולהוסיף רוטב לתוך הירקות מתוך הסיר.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן