כיסוני תפוחי אדמה2

כיסוני תפוחי אדמה ממולאים בטחון סויה – בסטיל טבעוני

שעון

30 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

גלוטן

ללא גלוטן

הכיסונים האלו הם בעצם לביבות תפוחי אדמה ובתוכם מסתתרת מלית של טחון סויה עם בצל מטוגן ותבלינים. אם לא תגלו שזה לא בשר - אף אחד לא ידע. מנה טעימה בטירוף, עשירה בחלבון ונטולת גלוטן.

המצרכים:

1 כוס שבבי סויה יבשים בסגנון טחון  (אני השתמשתי בטחון של vegan power מחוברים לחיים )

1 בצל

2 קילו תפוחי אדמה

כ- 1 כוס קמח חומוס/עדשים/אפונה

1/2 כפית בהרט או ראס אל חנות

מלח

איך מכינים:

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם ומצננים.

משרים את שבבי הסויה בהרבה מים כ 30 דקות, שוטפים ומסננים היטב.

כשתפוחי האדמה רכים מקלפים אותם ומרסקים לפירה ממש בעדינות.  מוסיפים 3/4 כפית מלח ואת הקמח בהדרגה, מערבבים בעדינות עד ליצירת עיסה יציבה שאפשר לכדרר לכדורים.

שימו לב שחשוב לטפל בפירה בעדינות אחרת תיווצר עיסה דביקה שיהיה קשה ליצור ממנה כיסונים

קוצצים ומטגנים את הבצל, מוסיפים את שבבי הסויה המסוננים ומטגנים עד שמשחימים מעט, מוסיפים מלח ובהרט, מערבבים, מסירים מהאש ומניחים בצד שהתערובת תתקרר..

מרטיבים טיפה את האצבעות, יוצרים כדור פירה בגודל כדור פינג פונג, יוצרים בו חור ומרחיבים בעדינות עד שנוצרת קערה ומכניסים  לתוכה את מלית הטחון סויה.

סוגרים את קערת הפירה, מגלגלים עד שמקבלים כדור יפה, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים לביבות או כיסונים שמנמנים ועבים.

 משמנים מכל הצדדים ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שמזהיבות.

 

שימו לב,
על הטחון סויה היבש של vegan power מחוברים לחיים יש הנחה של 20% באתר עם קוד קופון "עדי"
כיסוני תפוחי אדמה

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן