זה נכון שזו מנה שדורשת מעט עבודה, אבל בסיום תקבלו מנה משגעת, מבוססת על המטבח הערבי, עם רוטב חמצמץ ועשיר, יוגורט, טחינה, נענע, עשירה בחלבון, נטולת גלוטן וטעימה ממשששש
המצרכים:
10 קישואים בינוניים
1 כוס אורז (רצוי פרסי)
1/2 כוס עדשים ירוקות
חופן עלי נענע
מלח
לרוטב:
1 כוס טחינה גולמית
מיץ לימון לפי הטעם
יוגורט סויה בטעם טבעי
1.5-2 כוסות מים
מלח
הכנה:
שוטפים ומסננים את האורז והעדשים ומעבירים לקערה, מוסיפים: 1 כפית מלח ונענע
מרוקנים את הקישואים, קוצצים את התוכן שלהם ומוסיפים לאורז, ממלאים את הקישואים במלית האורז עד לגובה 3/4 מהירק (לא לדחוס) .
מניחים בסיר את כל הקישואים, מוסיפים מים עד לכיסוי הקישואים.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהרוטב מצטמצם והאורז בתוך הירקות מבושל.
במהלך הבישול במידה והנוזלים מצטמצמים יש להוסיף מים.
מכינים טחינה דלילה ומוסיפים לה את הלימון והיוגורט, מערבבים ושופכים על הקישואים.
מבשלים עוד כ 5 דקות עד שהרוטב מסמיך.
אפשר גם להכניס בשלב זה לתנור ולאפות כ 10 דקות ללא מכסה.
