פנקייק אוורירי3

פנקייק אוורירי טבעוני מהמם

שעון

20 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

רשימה 5 רכיבים

עד 6 רכיבים

אין כמו פנקייקס טריים שהכנו לבד או עם הילדים,
ברגע שתכירו את המתכון לא תפסיקו להכין אותם, הם פלאפים, שמנמנים, קלילים וסופר קלים להכנה.
אפשר בהחלט לגוון עם תוספות שונות ולהכין מגוון אינסופי של טעמים.

תיהנו

המצרכים :

יבשים:

2 כוסות קמח כוסמין לבן (אפשר גם אחר ראו הערות בסוף)
2 כפות סוכר או מייפל טהור
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית אבקת סודה לשתייה

רטובים:
1.5 כוסות חלב צמחי (סויה/שיבולת שועל/שקדים…)
2 כפיות חומץ
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

שופכים את החלב לקערה או קנקן מוסיפים חומץ ווניל ומערבבים.

מניחים בצד ל 20 דקות – כך אנחנו יוצרים ריוויון שיעזור לאווריריות של הפנקייקס.

בקערה מניחים את הקמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה והסוכר,

מערבבים מעט שלא יהיו גושים.

מוסיפים את תערובת החלב והחומץ לקערת הקמח ומערבבים מעט.

חשוב לא לערבב יותר מידי כי אז אנינו מוציאים את בועות האויר שנוצרו.

תערובת קצת גסה וגושית זה בסדר (רק בלי גושי קמח)

משמנים מחבת חמה ויוצקים את בלילת הפנקייק על המחבת בערימות מבלי לדחוס או ליישר! ו

מטגנים מצד אחד על אש בינונית-נמוכה עד שרואים שנוצרות בועות על פני השטח של הפנקייקס והחלק התחתון שחום ויפה.

הופכים ומטגנים עוד כדקה עד שמשחים מבלי למעוך!

מוציאים לצלחת מכוסה בנייר סופג, אם אתם מכינים כמות גדולה כדאי לכסות את הפנקייקים המוכנים במגבת בזמן הכנת החדשים.

מגישים עם אבקת סוכר או מייפל או סלט פירות.

הערות חשובות:

  1. אפשר להחליף את הקמח: אם משתמשים בקמח מלא יש להפחית מעט מהכמות.
  2. אם אין לכם  סודה לשתייה,  אפשר להחליף אותה בעוד 1 כפית אבקת אפייה.
  3. חשוב לא לערבב את הבלילה יותר מידי ולא לדחוס בזמן הטיגון כדי שתהייה אוורירית.
  4. אפשר לגוון את הפנקייקס עם מגוון , תוספות – היו יצירתיים.
רוצים לראות איך אני מכינה?
לחמו כאן לסרטון באינסטגרם.
(בכלל יש שם הרבה סרטוני מתכונים שווים אז כדאי לעקוב).
פנקייק אוורירי2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן