טמפה ברוטב מלאי משגע

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות בישול

גלוטן

ללא גלוטן

מה זה טֶמְפֶּה טמפה (Tempeh) הוא מאכל אינדונזי מסורתי העשוי פולי סויה שעברו התססה. הטֶמְפֶּה מבוסס על פולי סויה שלמים ועל כן זהו מאכל עשיר בחלבונים, סיבים. מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף ועוד הרבה מינרלים וויטמינים, ללא גלוטן ועשיר בפרוביוטיקה טבעית. כאן שילבתי את הטמפה ברוטב מלאי הודי כיפי שמחמיא לכל חומר גלם. מוזמנים לנסות.
 
המצרכים:

1 חבילה טמפה (אפשר טמפה סויה או כל קטניה אחרת – אני השתמשתי בטמפה אזוקי של טמפה ישראל-ויש לכם למטה קופון הנחה לרכישה באתר שלהם)

1 בצל בינוניים פרוס לחצאי עיגולים

2 עגבניות בינוניות מגוררות 

כף ג'ינג'ר טרי מגורר

כף שום כתוש

4 כפות שמן 

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית קארי

1/2 כפית פפריקה מתוקה 

1 כף רסק עגבניות 

1 כפית מלח

1/4 כפית סוכר

 ½ כוס קרם קוקוס – אפשר יותר

½ כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים)

 

אופן ההכנה:
  1. משרים את אגוזי הקשיו – 6 שעות במים רגילים או חצי שעה במים רותחים.
  2. חותכים את הטמפה לקוביות ומניחים בצד.
  3. מחממים במחבת את השמן מטגנים את הבצל, ולאחר שמזהיב מעט מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והתבלינים  מטגנים קלות כדקה, מוסיפים את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות ו 1/3 כוס מים,
  4. מבשלים יחד כדקה נוספת.
  5. מסננים את אגוזי הקשיו ממי ההשרייה וטוחנים עם קרם הקוקוס עד ליצירת מרקם חלק לגמרי  – שימו לב שלשם קבלת מרקם חלק יש צורך במכשיר עם סכינים קטנות כמו בלנדר מוט או כל בלנדר אחר – מעבד מזון לא יתן לנו תוצאה מושלמת.
  6. מוסיפים לתערובת הקשיו עוד 1 כוס מים.
  7. מוסיפים את תערובת הקשיו למחבת ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים את קוביות הטמפה לתוכו, מערבבים מבשלים יחד כ 10 דקות.
  9. טועמים ומתקנים תיבול.
  10. מגישים מיד עם אורז לבן.

לקבלת הנחה של 5% ברכישת הטמפה המשובח של טמפה ישראל הכנסו לאתר והזמינו באמצעות הקוד שלי:

ADI-VIP  
טמפה מלאי2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן