פירה זו התוספת האולטימטיבית, רך, מנחם, מחמם, מתאים כמעט עם כל דבר (אצלנו הילדים גונבים מהסיר עוד לפני הארוחה). הנה הדרך הקלה להכין פירה מושלם ללא חמאה או שמנת.
המצרכים:
5 תפוחי אדמה גדולים (רצוי אדומים)
½ כוס קרם קוקוס 17% שומן ומעלה (אפשר להחליף בשמנת צמחית לבישול: סויה, אורז, שיבולת שועל…)
קורט אגוז מוסקט מגורר (רצוי טרי – וממש מעט)
מלח ופלפל לפי הטעם
בצל מטוגן לקישוט – אופציה
אופן ההכנה:
קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה בסיר גדול עם הרבה מים וכפית מלח
כשתפוחי האדמה מבושלים מעבירים אותם למסננת גדולה (כמו של פסטה) ומנערים בעדינות כדי להפטר מהנוזלים (לא שופכים את המים שבסיר – יתכן שנזדקק להם !
מעבירים את תפוחי האדמה לקערה גדולה, מוסיפים קרם קוקוס, פלפל ואגוז מוסקט, מועכים עם מועך פירה (בשום אופן לא להשתמש בבלנדר מוט או מכשיר חשמלי אחר זה גורם למתיחה של העמילן ויצירת מרקם דביק ועיסתי)
טועמים את הפירה ומוסיפים מלח בהתאם לצורך.
במידה והפירה יבש מידי לטעמכם אפשר להוסיף ממש טיפה ממי הבישול או קרם קוקוס או שמן.
מגישים ככה או עם תוספת של: בצל מטוגן, בצל ירוק, עירית, אפונה, פטריות מוקפצת, ערמונים….

הכנתי את קציצות הטופו עם הקישוא ברוטב האפונה..
יצא מעולה!!!
תודה רבה
איזה יופי טל.
ממש מחמם את הלב לקבל תגובות כאלה.
תמשיכי לבשל ולעדכן
עדי