קציצות טופו-סלק ברוטב עגבניות חצילים

שעון

30 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

גלוטן

לא גלוטן

זו מנה טבעונית מנצחת שכולם יאהבו, קציצות קלות להכנה, שאפשר גם להקפיא (בנפרד מהרוטב) ובזכות הטופו זו מנה עתירה בחלבון.

המצרכים:

לקציצות:

1 חבילה טופו קשה (300 גר’)

1 בצל קלוף

1 סלק מבושל

1/2 כוס קמח עדשים כתומות (אפשר גם קמח חומוס או פרורי לחם)

½ צרור פטרוזיליה

1/3 כוס שמן זית

1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)

 

לרוטב:

1 חציל בינוני

1 בצל

4-5 עגבניות בשלות(אפשר גם עגהניות מרוסקות)

3-5 שיני שום

2-3 כפות רסק עגבניות

2-3 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

 

יאללה לעבודה:

מכניסים את כל מצרכי הקציצות מלבד הקמח למעבד מזון ומרסקים עד שמתקבלת תערובת גסה דביקה שניתן לכדרר.  מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף.

יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף, מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה, אופים כ 30 דקות בחום של 180 מעלות עד שהקציצות יבשות ויציבות.

חשוב לנו שהקציצות יהיו יבשות כדי שיכנסו לרוטב ולא יתפרקו.

בזמן שהקציצות בתנור אפשר להכין את  הרוטב:

חותכים את הבצל והחצילים לקוביות, משמנים סיר רחב וכבד במעט שמן זית ומטגנים את החצילים כדקה, תוך כדי ערבוב עדין מידי פעם.

מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים  עד שנהייה שקוף.

כדאי בשלב זה ללחוץ עם כף עץ על החצילים כי הם סופגים שמן.

חותכים את העגבניות לקוביות, מוסיפים לסיר ומערבבים.

מוסיפים רסק עגבניות, מלח ופלפל ומים עד מעל גובה הירקות.

מערבבים ומכסים במכסה ונותנים להתבשל על להבה נמוכה כ 1/2 שעה.

שימו לב לכמות הנוזלים ובמידת הצורך הוסיפו עוד.

כשהרוטב מבושל טועמים, במידת הצורך מוסיפים מלח או פלפל, במידה והרוטב חמצמץ מוסיפים  רבע כפית סוכר לאיזון החמיצות.

 

מחברים:

מוציאים את הקציצות מהתנור ונותנים להן להצטנן.

מכניסים את הקציצות לרוטב ממש לפני ההגשה.

שימו לב: קציצות חמות ורכות נוטות לספוג המון רוטב ולהתפרק, ולכן חשוב שיהיו יבשות, יציבות וקרות.

הקציצות לא מתבשלות ברוטב אלא מונחות בתוכו לפני ההגשה.

 

בתיאבון

הטיפ של עדי

  • מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכינים קציצותולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
  • את הקציצות הכי טוב לאחסן בקופסא סגורה עוד כשהן חמות, כך הן ישמרו את הלחות בפנים ולא יתייבשו.
  • אפשר להקפיא את הקציצות ולשלוף בכל עת. 

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן