הקציצות האלו מדהימות: הן רכות וקלות להכנה, הרוטב משגע בניחוח תאילנדי, הן עשירות בחלבון מלא, ברזל וסיבים תזונתיים ומהוות ארוחה משביעה ומאד בריאה.
המצרכים:
לקציצות:
1 חבילה טופו קשה (300 גר’)
1 בצל קלוף
2 שיני שום
1/4 כוס קמח עדשים כתומות או פרורי לחם
1/4- כוס שמן זית
1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)
לרוטב:
1 בצל גדול
5 עגבניות בשלות קצוצות דק או פחית עגבניות מרוסקות
1-2 כפות רסק עגבניות
1/2-1 כוס קרם קוקוס
1 כפית ממרח קארי תאילנדי (אדום או צהוב)
1 כפית מלח
מים
שמן זית או קוקוס לטיגון
יאללה לעבודה:
הרוטב:
קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עד לשקיפות.
מוסיפים משחת קארי תאילנדי, רסק עגבניות ומעט קרם קוקוס כדי לדלל וליצור רוטב סמיך, מבשלים עד שמתחיל לבעבע ואז מוסיפים את העגבניות ויתרת קרם הקוקוס.
מוסיפים כוס מים, מכסים במכסה ונותנים להתבשל כ 10 דקות.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול. אם הרוטב דליל מאד, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל.
הקציצות:
מכניסים את חומרי הקציצות מלבד הקמח למעבד מזון ומרסקים בפולסים רק עד שמתקבלת תערובת גסה ומעט דביקה שניתן לכדרר. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים בעזרת כף.
טועמים ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף.
אופים את הקציצות כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
מצננים את הקציצות ומוסיפים אותן בעדינות לרוטב החם ללא בישול ומגישים.