זו מנה טבעונית מנצחת שהילדים וגם אתם תאהבו מאד: קציצות רכות בתוך רוטב כתום ארומטי בניחוח של המזרח הרחוק, הן קלות להכנה, אפשר גם להקפיא אותן (בנפרד מהרוטב) ובזכות הטופו זו מנה עתירה בחלבון.
לקציצות:
1 חבילה טופו קשה (300 גר’)
1 בצל קלוף
1/2 כוס קמח עדשים כתומות (או פרורי לחם ללא גלוטן)
1/3 כוס שמן זית
1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 שן שום כתושה
המצרכים לרוטב:
1 בטטה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
1 גמבה חתוכה לקוביות בינוניות
2 גזרים קלופים וחתוכים
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות בינוניות
פחית (400 מל’ ) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה.
1-2 כפיות ממרח קארי תאילנדי אדום או צהוב (אם לא אוהבים אפשר להחליף באבקת קארי הודי)
1-1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
פלפל גרוס (אם אוהבים)
כוסברה קצוצה – לקישוט
יאללה לעבודה:
מכניסים את כל חומרי הקציצות למעבד מזון ומרסקים עד שמתקבלת תערובת דביקה שניתן לכדרר לקציצות.
יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף, מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהקציצות מתייבשות וייציבות.
בזמן האפיה מכינים את הרוטב:
מחממים מעט שמן בסיר רחב , מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים היטב, מוסיפים בהדרגה מעט קרם קוקוס ומערבבים היטב עד ליצירת רוטב אחיד וחלק ללא גושים.
מוסיפים את הבצל הגזר, הגמבה והבטטה החתוכים לקוביות, מכסים במים רותחים ומבשלים עם מכסה סגור כ 15-20 דקות על אש נמוכה-בינונית עם מכסה סגור, עד שהירקות התרככו.
במידת הצורך מוסיפים קצת מים כדי שהירקות לא ישרפו.
מוסיפים את יתרת קרם הקוקוס וממשיכים לבשל יחד עוד כ 5 דקות לספיגת הטעמים בירקות.
בעזרת בלנדר מוט מרסקים את הירקות לקרם חלק, במידה וסמיך מאד מדללים במעט מים או ציר ירקות.
הרכבת המנה:
מוציאים את הקציצות מהתנור ומניחים בצד להצטננות והתייצבות.
מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות.
הקציצות לא מתבשלות ברוטב ! רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.
מומלץ להגיש עם אורז לבן או אטריות רחבות.
הטיפ של עדי
- מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
- מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות. הקציצות לא מתבשלות ברוטב, רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.
שימו לב שיש הבדל משמעותי בין קארי תאילנדי המגיע במשחה לבין קארי הודי המגיע באבקה, שניהם יתאימו כאן מאד – הטעמים שונים לגמרי.
- הקארי התאילנדי חריף מאד ולכן נסתפק בכפית או שתיים בלבד. אפשר להשתמש בקארי הצהוב שהוא פחות חריף מהאדום.
יש שפע של מוצרים מקוקוס וכל יצרן קורא למוצר שלו בשם שהוא רוצה (מי קוקוס, חלב קוקוס, קרם קוקוס) השם לא רלוונטי אלא אחוזי השומן שמצויינים בטבלת הערכים התזונתיים.
קרם זה 17% ומעלה ויכול לשמש לרוטב לפסטה, לקארי, לריזוטו, לקינוחים, לגלידה ועוד, פחות מ 17% זה נחמד לשתיה לשייקים וכו'
תעשיית הקוקוס היא תעשיה מאד אכזרית, בכל מזרח אסיה חוטפים גורי קופים מהג'ונגל ומאלצים אותם במכות לטפס לראש העצים ולקטוף קוקוסים, הם קשורים בצוואר בשלשלאות ברזל כל חייהם.
יש חברות שמצהירות שלא משתמשות בקטיף קופים, בארץ למיטב ידיעתי יש 2 בלבד: Aroy D ו Taste of asia.
Aroy D גם ללא חומר משמר ויש להם גדלים שונים מ 150 גר' ועד 1 ליטר.
הי מה זה טופו קשה? איזו חברה למשל? תודה
הי דורית, טופו קשה נמכר במקררים בגוש של 300 גר או 1 קילו. זה סוג הטופו הפופולרי ביותר הנמכר בכל החנויות. שימי לב לתאריך התפוגה
מתכון מעולה! הקציצות גם בלי הרוטב טעימות מאוד. הרוטב יתאים מאוד גם כמרק כתומים עם יותר מים..
רק דבר קטן, לדעתי הכמות של הרוטב גדולה מדי יחסית לכמות קציצות שיוצאת
הי מיה,
תודה רבה, שמחה מאד שנהנית מהמתכון.
אני אוהבת הרבה רוטב 🙂
היי עדי, תודה על המתכון 🙂 אפשר להוסיף פטריות לרוטב? אם כן, באיזה שלב?
הי חן
בשמחה
אפשר בהחלט להוסיף פטריות, כשהרוטב מוכן לכמה דקות בישול
אשמח לראות איך יצא לך