לכבוד ראש השנה הכנתי עוגת וניל בחושה ופשוטה עם תוספת של תפוחים, אגוזים וקינמון שמילאה את הבית בריח משכר וזימנה את כולם מהחדרים... אני מזמינה גם אתכם להכין בקלי קלות ולהגיש לשולחן החג או למחרת עם הקפה. ואפשר בהחלט לגוון עם פירות אחרים שאוהבים, להגיש ולהתפנק.
המצרכים:
1/4 2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמחים אחרים)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כוס סילאן טבעי ללא תוספת סוכר, או סירופ אגבה או מייפל אמיתי (אפשר גם סוכר חום )
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)
לשטרוייזל:
3 תפוחים שטופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים דק
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את התפוחים הקינמון והאגוזים ונותנים להם לעמוד ולספוג טעמים.
בקערה נפרדת, מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית.
משמנים תבנית, מעבירים את תערובת הבצק ומשטחים.
מפזרים את תערובת התפוחים אגוזים מעל הבצק.
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד כ 5-7 דקות ולנסות שוב.
מצננים לחלוטין ואז אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר,
