כשהייתי ילדה זו הייתה אחת המנות האהובות עליי וכשעברתי לטבעונות אחד מהדברים שהיה לי הכי חבל לוותר, אבל מהר מאד מצאתי פתרון נפלא לפסטה פטריות טבעונית או כפי שנהוג לכנותה בארץ: אלפרדו טבעוני.
אז הנה מתכון קל וטעים לפסטה ברוטב אלפרדו בגרסה המבוססת על קרם קוקוס עשיר וטעים: הרוטב הזה הוא קרמי ממש כמו רוטב שמנת אמיתי וטעים בטירוף
וזכרו, חוק מס' 1 באיטליה: הרוטב מחכה לפסטה. ולכן אנחנו קודם מכינים את הרוטב ורק אחר כך את הפסטה.
המצרכים:
1 חבילת פסטה פטוציני (או כל סוג אחר)
3 כוסות קרם קוקוס 17% שומן
1 סלסלה פטריות טריות (אפשר מכל מיני סוגים)
1 בצל יבש
1.5 כפית קורנפלור
1 כפית מלח
1-2 שיני שום (אופציה)
קורט גרידת אגוז מוסקט (אופציה)
פלפל שחור (אופציה)
איך מכינים:
קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת גדולה או סיר רחב עד לשקיפות.
פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת לטיגון קצר.
מערבבים היטב את הקורנפלור בחצי כוס מקרם הקוקוס עד שאין גושים, מוסיפים למחבת ואז גם את יתרת קרם הקוקוס, מלח ואגוז מוסקט, מערבבים בעדינות עם כף עץ או מטרפה עד לקבלת רוטב סמיך וחלק.
כשהרוטב מוכן מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן עם כפית מלח.
מסננים את הפסטה ושומרים על כוס ממי הבישול, מעבירים את הפסטה לסיר עם הרוטב, מוססיפים את מי הבישול בהדרגה ומערבבים בעדינות.
מבשלים ביחד כ 2 דקות תוך טלטול המחבת עם הפסטה והרוטב.
במידה והרוטב סמיך מידי, אפשר להוסיף עוד מעט ממי בישול של הפסטה.
מקשטים בפלפל שחור טרי ומגישים.
