אן באמת מה לומר על השטרודל המדהים הזה: זהו מאפה פריך עם בצק מושלם, ממולא בתפוחים בניחוח משגע שמתאים תמיד. אני סגרתי את המאפה בצורת שתי וערב חגיגית אבל אפשר בהחלט לגלגל לרולדה פשוטה ולסמן חתכים בחלק העליון כדי לאפשר לאדים לצאת החוצה, לסמן את חיתוך המנות וגם לקישוט.
לבצק
3 כוסות מידה קמח כוסמין 70%
חצי כוס אבקת סוכר
180 גר' נטורינה/חמאה טבעונית חתוכה לקוביות או 3/4 כוס שמן קוקוס
½ כפית מלח
⅓ כוס מים קרים
למלית:
4-5 תפוחי גרני סמית (או כל סוג אחר)
1/2 כפית קינמון
חמאת שקדים או אגוזים
חופן שקדים (אופציה)
מכינים את הבצק:
מערבבים קמח, מלח, אבקת סוכר ונטורינה עד שנוצרים פירורים עבים.
מוסיפים מים וממשיכים לערבב בעדינות רק עד שנוצר בצק אחיד.
אם הוא רטוב ודביק אפשר להוסיף בהדרגה מעט קמח.
אוספים לריבוע, מניילנים בניילון נצמד ושולחים למנוחה במקרר למשך 10 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
מכינים את המלית:
מגררים את התפוחים לקערה ומסננים מנוזלים.
מוסיפים קינמון ומערבבים.
מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח מקומח או נייר אפיה למלבן בעובי 0.5 ס"מ.
מורחים חמאת שקדים על הבצק.
מפזרים את התפוחים המגוררים לאורך המלבן, מפזרים מעליהם שקדים ומגלגלים לרולדה.
מסמנים חתכים כמו פרוסות עבות בלי להפריד אותן ואופים.
מחממים תנור ל 180 מעלות, אופים כ 30-20 דקות בחום סטטי (2 פסים) עד הזהבה ומצננים.
ניתן לשמור בקופסא סגורה במקרר מס' ימים.