מנה מושלמת וסופר שמחזירה אותנו הבייתה.
עגבניות אפויות שחומות ממולאות בתערובת ממכרת של אורז, טחון מן הצומח ותבלינים - פשוט מושלמת
המצרכים:
1/2 שקית (200 גר) פתיתי טחון מן הצומח (אני השתמשתי בשל טבעול)
6 עגבניות גדולות ועסיסיות (אפשר גם 12 קטנות)
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 גזר קצוץ קטן
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כוס אורז בסמטי משטוף ומסונן
1 כף רסק עגבניות
2 כפות רוטב סויה
1 כף סילאן טבעי ללא סוכר
2 כוסות מים
1/4 כפית תבלין בהרת
שמן זית
מכינים:
משמנים מחבת עמוקה בשמן זית, ומטגנים את הבצל והגזר עד לשקיפות, מוסיפים בצל ירוק, שום ואת פתיתי הסויה ומטגנים כמה דקות יחד.
מוסיפים את הפטרוזיליה והבהרת ומערבבים.
מוסיפים רסק עגבניות, אורז ומים, מערבבים ומכסים במכסה.
מבשלים כ 20 דקות על להבה נמוכה עד שהאורז מבושל.
מכבים את הלהבה, מערבבים בעדינות, ומשאירים מכוסה במכסה עוד כ 5 דקות.
מסירים את החלק העליון של העגבניות, ומנילים בצד.
מרוקנים את הגרעינים והליבה בעזרת כפית.
מניחים את הליבה של העגבניות בתבנית או סיר שטוח חסין אש.
ממלאים את העגבניות בתערובת האורז ומניחים בתבנית על הליבות שרוקנו מהן.
מפזרים מעט שמן זית על האורז, מכסים בראשים שהורדנו מהעגבניות ומזלפים מעט שמן זית מעליהם.
מעבירים את התבנית לתנור מחומם לחום של 190 מעלות ל כ 1/2 שעה עד שהעגבניות משחימות מעט מלמעלה.
מוציאים ומגישים.
להגשה: מניחים ביצה עין או עלומה טבעונית מעל ומגישים.
אפשר לראות את סרטון ההכנה
באינסטגרם: https://www.instagram.com/happyvegan.co.il/
או בטיקטוק: https://www.tiktok.com/@happyvegan.co.il
