קסדיה עם פריטטת עדשים כתומות

שעון

5 דקות הכנה + 5 דקות בישול

ילד

עם הילדים

הקסדיה היא מן טוסט פריך עשוי מטורטיה במגוון מילויים, אפשר למלא ולהגיש בגרסאות שונות. כאן הכנתי אותה עם פריטטה של עדשים כתומות ותוספות שונות. מנה קלה להכנה, משביעה עם שפע חלבון וסיבים תזונתיים. אפשר גם להכין בגרסה של חביתה טבעונית מקמח חומוס.



המצרכים (ל 2 מנות):

2 טורטיות

1 כוס קמח עדשים כתומות (או חומוס לא קלוי)

1כפית אבקת אפיה

1 כפית מלח שטוחה

1/2 כוס מים

1/2 חלב צמחי ללא סוכר

 

תוספות:

חופן עשבי תיבול שאוהבים קצוצים (שמיר/ פטרוזיליה/בזיליקום/ בצל ירוק)

4-5 פטריות פרוסות

1/2 בצל קצוץ דק

עגבניה קצוצה

 

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבלילה, המרקם צריך להיות כמו שמנת מתוקה. במידה וסמיכה מידי אפשר להוסיף טיפה מים.

משמנים מחבת חמה ושופכים את הבלילה, מוסיפים מעל את התוספות שדורשות טיגון כמו בצל ופטריות ומטגנים מס’ דקות על חום בינוני, כשהפריטטה משחימה, הופכים בזהירות לצד השני.

מניחים את הטורטיה על הפריטטה ומהדקים כך שהטורטיה תצמד לפריטטה המיטגנת.

מטגנים כדקה-שתיים והופכים את הכל כך שהצד של הטורטיה יהיה על המחבת ויטגן.

מוסיפים במרכז תוספות טריות כמו עשבי תיבול ועגבניה.

מקפלים את הטורטיה לשניים ונותנים לה להיטגן כדקה-שתיים מכל צד עד שהיא משחימה מעט.

מסירים מהמחבת, חותכים לחצי ומגישים מיד.

הטיפ של עדי

כדי להכין פריטטה טבעונית מנצחת חייבים מחבת טובה עם ציפוי טפלון או קרמי איכותי, אחרת היא תידבק.

את הבלילה שופכים על מחבת חמה ומשומנת.

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן