מתכון קל וכיפי לעוגה סופר מפנקת, עשירה ורכה שמכינים במהירות ומחסלים עוד יותר מהר....
אפשר לגוון את הבסיס עם תוספות וקישוטים שונים ולהכין מגוון אינסופי של טעמים
תיהנו
המצרכים :
לתבנית מלבנית בינונית או שתי אינגליש קייק
יבשים
2.5 כוסות מידה קמח כוסמין
1/4 כפית מלח
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כף קקאו
רטובים
4 בננות בשלות
1 כוס קרם קוקוס או שמנת צמחית
1/3 כוס שמן צמחי
1/3 כוס סילאן או מייפל טבעיים
1/3 כוס חמאת בוטנים (או טחינה)
תוספות
1/2 כוס צימוקים/אגוזי מלך או פצפוצי שוקולד
ציפוי -אופציה
⅔ כוס אבקת סוכר
2-3 כפות יוגורט סויה טבעי או בטעמים או חלב סויה.
איך מכינים:
מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותה קלות.
בקערה גדולה מועכים את הבננות לממרח חלק.
מוסיפים את שאר המצרכים הרטובים ומערבבים היטב (רצוי להשתמש במטרפה) עד קבלת מרקם חלק.
מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים למרקם אחיד.
שופכים את התוספות שבחרנו ומערבבים קלות.
מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית המשומנת ומיישרים.
מוסיפים את הקקאו לתערובת שנותרה בקערה ומערבבים היטב.
שופכים את התערובת החומה על הבהירה ומיישרים.
בעזרת סכין או קיסם מציירים גלים על התערובת כך ששתי השכבות יתערבבו מעט והלבן יקשט את החום.
אופים במשך כ 35 דקות, זמני האפיה תלויים בתבנית ובתנור שלכם (בודקים עם קיסם האם העוגה יבשה בחלק הפנימי).
מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן לחלוטין.
לציפוי: מערבבים אבקת סוכר עם יוגורט או חלב סויה היטב עד שהסוכר נמס ומזלפים על העוגה –
שימו לב לעשות זאת רק אחרי שהעוגה לחלוטין קרה!