גראטן3

גראטן תפוחי אדמה מוקרמים טבעוני

שעון

15 דקות הכנה + 45 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5

עד 5 רכיבים

זו מנה נפלאה לארוח, יפייפיה וטעימה, ומאד מאד קלה להכנה.
תבנית חמה ומנחמת של תפוחי אדמה רכים אפויים ברוטב עשיר ונפלא. מנה שנראית סופר מושקעת אבל ממש פשוטה להכנה - מוזמנים לנסות ולספר איך יצא.

המצרכים

9 – 8 תפוחי אדמה יפים קלופים

1 כוס קרם קוקוס

1/2 כוס מים

1.5 כף קמח

פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח 

קורט אגוז מוסקט מגורר (כדאי מאד שיהיה מאגוז שלם ולא טחון)

1 שן שום כתושה – אופציה

 

פורסים את תפוחי האדמה דק דק (אפשר במנדולינה ממש בזהירות או בדיסקית פריסה במעבד מזון)

מניחים בקערה: קמח, מלח, ומערבבים, מוסיפים בהדרגה תוך כדי טריפה מים וקרם קוקוס, טורפים עד שאין גושים ומתקבלת תערובת שמנתית מעט סמיכה.

מוסיפים אגוז מוסקט ושום כתוש. מערבבים וטועמים.

משמנים מעט תבנית אפיה עמוקה.

מסדרים שכבה של תפוחי האדמה בתבנית האפיה כשהם חופפים אחד לשני.

שופכים רבע מהרוטב על תפוחי האדמה.

מסדרים שכבה נוספת של תפוחי אדמה, שופכים עוד רבע מהרוטב.

מסדרים שכבה שלישית של תפוחי אדמה ושופכים מעליה את יתרת הרוטב.

עוטפים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שתפוחי האדמה רכים..

מסירים את נייר הכסף ואופים עוד חצי שעה עד שתפוחי האדמה רכים והחלק העליון שחום.

אפשר את השלב האחרון לאפות במצב גריל.

 

גראטן

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן