חמין3

חמין טבעוני משגע קל הכנה

שעון

10 דקות הכנה + 2 שעות בישול

גלוטן

ללא גלוטן

בכל חורף אני מתבקשת לפרסם מתכון לחמין טבעוני ובאמת אין כמו הריח החם והמנחם של חמין שעוטף את הבית בחורף ומעיר אותנו בשבת בוקר.
חמין אפשר להכין באינספור גרסאות, ובכל בית הוא נראה קצת אחרת.
אצלנו בבית אוהבים חמין בגרסה פחות כבדה: יותר ירקות, וטעמים עדינים.
ולכן הפעם הכנתי חמין טבעוני מהיר טעים ובריא: יש כאן הרבה ירקות שאולי פחות מקובל לשלב בחמין אבל הם הופכים אותו לקדירה יותר קלילה ויותר בריאה ולחמין טבעוני מעולה.

המצרכים

(אפשר לשחק ולגוון):

3 תפוחי אדמה שלמים

3 גזרים

1 בצל

1 שומר

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1 כוס גרגרי שעועית מבושלים

חתיכת דלעת

1/2 חציל

2-3 שזיפים יבשים מגולענים

ראש שום

1/2-1 כפית מלח (תלוי בגודל הסיר)

פלפל שחור (אופציה)

מקל קינמון (אופציה)

 

איך מכינים:

מקלפים את הגזרים והבצל.

שוטפים היטב את  החציל, השומר, הדלעת ותפוחי אדמה עם הקליפה (אפשר לקלף באופן חלקי בפסים) .

פורסים את החציל לפרוסות עבות.

מחממים ומשמנים סיר רחב, מניחים את הירקות בסיר ומשחימים כדקה משני הצדדים.

מסדרים את כל הירקות בסיר, שופכים את החומוס והשעועית המבושלים ברווחים שבין הירקות.

מניחים מלמעלה: ראש שום, שזיפים, מקל קינמון.

מפזרים מלח ופלפל

שופכים מים עד לכיסוי הירקות.

מכסים את הסיר במכסה ומבשלים בחום בינוני עד שהירקות רכים והנוזלים מצטמצמים. אם צריך אפשר להסיר את המכסה לחלק מהזמן כדי שהנוזלים יתאדו מעט.

מעבירים את הסיר לתנור לאפיה בחום נמוך כ 100 מעלות לשעה-שעתים אפיה (תלוי במידת ההשחמה שרוצים)

לקראת סיום מסירים את המכסה ונותנים כרבע שעה של צליה ללא מכסה.

שימו לב: להשתמש בסיר עם ידיות מתכת שאפשר להכניס לתנור ושהמכסה מתאים לתנור – במידה ולא, ניתן להשתמש בנייר אלומיניום לכיסוי.

שימו לב: לכמות הנוזלים בסיר שהחמין לא יתייבש מידי

רוצים לראות איך אני מכינה את החמין?  הסרטון כאן

חמין

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן