לכאורה זו נראית כמו מנה מושחתת מאד אבל בעצם בגלל היא מכילה חומרי גלם בריאים ואיכותיים שעשירים בערכים תזונתיים טובים - בסופו של דבר זו מנה איכותית, טעימה וטובה.
אז תרשו לעצמכם מידי פעם מנה של מק אנד צ'יז ותתענגו.
וזכרו, חוק מס' 1 באיטליה: הרוטב מחכה לפסטה. ולכן אנחנו קודם מכינים את הרוטב ורק אחר כך את הפסטה.
המצרכים:
1 חבילת פסטה קצרה
1 כוס קשיו טבעי (לא קלוי) – יש להשרות במים הנחיות בהמשך
1 חב' טופו משי (350 גר')
1 כוס חלב סויה או שיבולת שועל ללא סוכר
2 כוסות מים חמים
5 כפות קמח טפיוקה*
2 כפות שמן זית
1-2 שיני שום
1 כף אבקת שמרי בירה (שמרים תזונתיים, לא שמרי אפיה)*
1.5-2 כפיות מלח
קורט גרידת אגוז מוסקט (אופציה)
גבינת צ'דר או מוצרלה טבעונית מגוררת (אופציה לקישוט)
פלפל שחור (אופציה)
1 כוס פירורי לחם (אופציה לקישוט)
איך מכינים:
ראשית משרים את הקשיו במים בטמפרטורת החדר ל 6 שעות או אם שכחנו, אפשר גם חצי שעה במים רותחים.
במעבד מזון חזק (רצוי בלנדר) מניחים את הקשיו והשום, מוסיפים 1 כוס מים ומתחילים לטחון עד לקבלת מרקם חלק,
מוסיפים את הטופו משי, שמרי הבירה, קמח טפיוקה והתבלינים וממשיכים לטחון.
מעבירים לסיר, מוסיפים את יתרת הנוזלים (מים+חלב), מערבבים על להבה בינונית ללא הפסקה כדי שלא יישרף,
אחרי מספר דקות הנוזל מתחיל להסמיך ולבעבע.
מנמיכים את האש וממשיכים לערבב עוד מס' שניות . מסירים מהאש ומצננים מעט.
שימו לב: לא לבשל יותר מידי, זה מסמיך בשניות
כשהרוטב מוכן מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.
מסננים את הפסטה ושומרים על חלק ממי הבישול, מעבירים את הפסטה לסיר עם הרוטב,
מוסיפים חצי כוס ממי הבישול ומערבבים בעדינות עד שהרוטב עוטף את הפסטה ונספג בה.
מקשטים בפלפל שחור טרי.
אופציה לקישוט:
אפשר לקשט בגבינה מגוררת ו/או פירורי לחם שקלינו עם מעט שמן זית במחבת.
אופציה לאפייה:
אם רוצים אפשר להעביר לתבנית חסינת חום משומנת, לפזר גבינה מגוררת ופירורי לחם מלמעלה ומעט שמן זית ולאפות כ 10 דקות עד משחים מלמעלה.
*במידה והרוטב סמיך מידי, אפשר להוסיף מעט ממי בישול של הפסטה או חלב צמחי ללא סוכר.
*הערות חשובות
- קמח טפיוקה נותן לנו מרקם גבנתי נמתח קצת כמו גבינה. אפשר להחליף אותו בקורנפלר אבל התוצאה תהייה בהחלט שונה.
- שמרי בירה או בשמם שמרים תזונתיים הם מוצר המעניק טעם גבינתי מעט והרבה ויטמיני B. מומלץ להשתמש בהם בעדינות כי יש להם טעם די דומיננטי. יש הבדל בין אבקה לפתיתים מבחינת כמות- במידה ומשתמשים בפתיתים, יש להשתמש בכמות כפולה מאשר האבקה.

התמונה עוצבה באמצעות בינה מלאכותית