את הקציצות האלו מכינים בקלות ומחסלים עוד יותר בקלות...
קל מאד להשתמש בטחון הצומח מוכן לשימוש (שימו לב שמדובר בתערובת להכנת קציצות שהיא מעט דביקה ולא פירורית)
הקציצות משביעות טעימות וממש ממש קלות להכנה עם רוטב ריחני שממלא את הבית בריחות נפלאים.
המצרכים:
לקציצות:
400 גר' טחון מן הצומח (אני השתמשתי בסנסשיונל של טבעול- זה מוצר דומה לבשר טחון, דביק ומוכן להכנת קציצות )
1בצל קצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 כפות קמח עדשים או פירורי לחם (אפשר פנקו או לל"ג)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כפית תבליו בהרת/ראס אל חנות
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
2-3 שיני שום,
400 גר' עגבניות מרוסקות איכותיות,
2 כפות רסק עגבניות
1.5 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (אפשר מקופסה)
1.5 כוס מים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
מכינים
מערבבים את כל חומרי הקציצות היטב ובעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים עגולים.
הרוטב:
מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את שיני השום בשלמותם לטיגון של כמה שניות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, התבלינים והמים ומערבבים.
מוסיפים את גרגרי החומוס ומבשלים את הרוטב עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקציצות לבישול של כ 15דקות על אש נמוכה מאד.
מידי פעם יש להרטיב את הקציצות מהרוטב בעזרת כף.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול, במידה וחמוץ מוסיפים רבע כפית סוכר.
מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או פירה ומתענגים.