סינייה

סינייה-מוסקה טבעונית: ירקות, טחון סויה ורוטב טחינה יוגורט משגע

שעון

40 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

זוהי מנה מרשימה, טעימה ומשביעה מאד, עשירה בחלבון וסידן מתאים לאכול בכל ארוע.
אה והיא גם ללא גלוטן !

למלית:

2 חצילים גדולים

2-3 עגבניות בשלות

1 בצל גדול מקולף וקצוץ קטן

1 כוס שבבי סויה בסגנון טחון

(אני ממליצה על המוצר של "vegan power מחוברים לחיים" – לטעמי הוא הכי מוצלח. אפשר להשתמש בכל סוג אחר)

1 כפית בהרט או ראס אל חנות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

לרוטב:

1 כוס טחינה גולמית

מיץ לימון לפי הטעם

יוגורט סויה בטעם טבעי

1.5-2 כוסות מים

מלח

 

*מי שרגיש לסויה יכול להחליף ב:

 2 כוסות עדשים ירוקות או שחורות מבושלות ומסוננות + 1 חבילת פטריות טריות שמפיניון או פורטובלו קצוצות ומטוגנות.

 

הכנה:

פורסים את החצילים, מניחים בתבנית אפיה, משמנים בעזרת מברשת ואופים כ 15 דקות עד שמשחימים מעט.

בנתיים משרים את שבבי הסויה כ 30 דק' ב 3 כוסות מי ברז.

שוטפים היטב ומסננים.

קוצצים ומטגנים את הבצל, כששקוף מוסיפים את הסויה לאחר השריה וסינון ומטגנים עד שמשחים מעט, מוסיפים בהרט ומלח, טועמים ומתקנים תיבול.

מסדרים את פרוסות החציל צמודות אחת לשניה בתבנית אפיה משומנת קלות, מניחים מעל החצילים פרוסות עגבניה, שופכים מעל הירקות את תערובת הסויה ומשטחים אותה, מניחים עוד שכבה של חצילים מעל הסויה.

מכינים טחינה דלילה ומוסיפים לימון, מלח והיוגורט, מערבבים טועמים ושופכים על המלית.

אפשר לקשט בצנוברים או שקדים

אופים כ 15 דקות בחום של 180 מעלות עד שמשחים טיפה בחלק העליון.

 

 

מצורף קישור לאתר של vegan power וקוד ההנחה שלי:

https://veganpower.co.il/

תוכלו להשתמש בקוד ההנחה שלי: "עדי" לקבלת 20% הנחה! על טחון חלבון סויה ועל רצועות חלבון סויה יבשים.

את הקוד מכניסים בשלב התשלום באתר.

סיניה 2

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן