זו אחת המנות שרוב האנשים חוששים ממנה כי היא נראית מורכבת, אבל ת'אכלס אם פועלים לפי ההוראות זה לא מסובך, ובסוף מקבלים מנה מענגת, מנחמת, עשירה וסופר טעימה.
אז מה דעתכם לנסות?
המצרכים:
1 כוס אורז ריזוטו (אורז עגול ועשיר בעמילן)
5-6 כוסות נוזלים (אפשר לשלב: מים/ציר ירקות/ שמנת צמחית/יין)
3 שיני שום
1 בצל קצוץ
סלסלת פיטריות טריות פרוסות -איזה שאוהבים
חבילת ערמונים קלויים חתוכים לרבעים
1.5 כפות שמן זית
מלח ופלפל עפ"י הטעם
קורט גרידת אגוז מוסקט
לקישוט: פטרוזיליה/ שבבי שקדים/שמרי בירה (אופציה)
מטגנים קלות את הפטריות, השום והבצל, מוסיפים את האורז, השום והתבלינים ומערבבים עד שמצופה בשמן, מוסיפים בהדרגה את הציר, כל פעם כוס ומערבבים על אש נמוכה, האורז מתבשל בעדינות ואיטיות על אש נמוכה עם מכסה, כשכל פעם שהנוזלים נספגים מעט, מוסיפים כוס מהנוזלים.
כאשר האורז מבושל ורך והתקבלה מנה במרקם של דייסה רכה מכבים את האש ומכסים לכ-5 דקות לפני ההגשה.
מקשטים בפטרוזיליה/ שבבי שקדים/שמרי בירה.
שימו לב: את האורז לריזוטו לא שוטפים!!