מנה הודית נפלאה עשירה בחלבון, סידן, ברזל ועוד המון דברים טובים.
במתכון המקורי משתמשים בגבינת פאניר הודית שהיא גבינה ניטראלית מאד בטעמה, ולכן אנחנו בקלות נחליף אותה בטופו שהוא חומר גלם מ-ע-ו-ל-ה
אני מודה שאמנם המנה הזו לא כל כך אסתטי, אבל מאד טעימה!!!
שימו לב שהתרד מתחמצן ומשחיר ולכן אחרי כמה שעות הצבע של התבשיל ישתנה-זה לא פוגם בטעם.
המצרכים:
1 חבילה טופו קשה (300 גר)
1.5 כוס קרם קוקוס
1 חבילה תרד טרי או קפוא
3 כפות רוטב סויה
1 בצל גדול
2 עגבניות בשלות
3-4 שיני שום
1 כפית תערובת תבלינים גארם מסלה
מלח לפי הטעם (טעמו לפני שאתם מוסיפים כי רוטב הסויה מלוח)
1-2 כפות שמן
חצי ליים או לימון
לקישוט: עלי כוסברה טריה
מכינים:
חותכים את הטופו לקוביות בינוניות, מטגנים עד הזהבה ומעבירים לקערה.
ושופכים מעל הטופו רוטב סויה ו1/2 כוס מקרם הקוקוס. מניחים לרוטב להספג בטופו.
טוחנים במעבד מזון בצל ועגבניות לתערובת חלקה.
פורסים את השום ומטגנים בשמן עם תערובת התבלינים – זהירות שלא ישרפו!
מוסיפים את התרד ומבשלים עד שרוב הנוזלים התאדה.
מוסיפים את תערובת הבצל והעגבניה וממשיכים לבשל עד שהתבשיל מסמיך.
מוסיפים את קוביות הטופו וכוס של קרם קוקוס.
טועמים, מתקנים תיבול, ומגישים עם אורז לבן ופלח לימון למי שאוהב להוסיף חמיצות.
מקשטים בעלי כוסברה טריה ומתענגים.