פשטידת פסטה של סבתא ג'וזפין בגרסה טבעונית

שעון

15 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

רשימה 5 רכיבים

עד 10 רכיבים

זו הפשטידה האהובה ביותר עלינו במשפחה כשהיינו ילדים, סבתא שלי הייתה מכינה אותה עם המון גבינה, בשמל ואהבה, והיא הייתה יוצאת קריספית מבחוץ ורכה מבפנים ונטרפת במהירות.
עד היום אנחנו מדברים בערגה על הפשטידה של סבתא פיפי (ג'וזפין בשבילכם) ומנסים לשחזר אותה.
במתכון הזה השתמשתי ב 3 סוגי גבינות קשיו ושקדים של חברת "פלנטי".
אם בא לכם לגוון אפשר להוסיף לתערובת: תרד, פטריות, עגבניות מיובשות, בצל מטוגן או כל תוספת אחרת - סבתא שלי הייתה מכינה אותה הכי הכי פשוט וזה היה מדהים.
מוזמנים להכין ולספר לי איך יצא.

המצרכים:

1 חבילה של פסטה קצרה  מבושלת עפ"י הוראות היצרן ומסוננת.

70 גרם חמאה טבעונית/נטורינה

2 כפות קמח

3 כוסות חלב צמחי ללא תוספת סוכר

200 גרם מוצרלה קשיו "פלנטי" מגוררת גס

200 גרם פטה שקדים "פלנטי" מפוררת

240 גרם (גביע) גבינאטס "פלנטי" ממרח שקדים בסגנון גבינה לבנה 

כפית מלח

מעט פלפל שחור – אופציה

מעט גרידה של אגוז מוסקט – מומלץ מאד

אופציה לגיוון: כוס עלי תרד טריים או סלסלת פטריות חתוכות.

מכינים:

בסיר רחב ממיסים בזהירות על אש נמוכה חמאה טבעונית.

מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את החלב הצמחי בהדרגה תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר.

(אם יש לכם גושים הוסיפו נוזלים והשתמשו במטרפה לערבב ולהפטר מהגושים.)

מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומסירים מהאש.

לסיר הפסטה מוסיפים את כל הגבינות מלבד חצי כוס מהמוצרלה ומעט מלח ופלפל.

במידה ורוצים להוסיף תוספות כמו תרד או פטריות זה הזמן.

מערבבים וטועמים במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מלח ופלפל.

משמנים תבנית אפיה בינונית, מעבירים את תערובת הפסטה והגבינות לתבנית ומשטחים.

שופכים את רוטב הבשמל על הפסטה ודואגים שיחלחל ויגיע עד למטה.

מפזרים את המוצרלה ששמרנו מלמעלה.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות, כ 30 דקות או עד הזהבה. 

אני אוהבת שהשכבה העליונה קצת קרנצ'ית אז נותנת טיפה יותר השחמה אבל זה לגמרי עניין של טעם.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן