איזה כיף להכין בייגלס טריים בבית ולהתפנק איתם כמו בבית קפה טוב.
והאמת שבאופן מפתיע זה ממש ממש לא קשה. ברגע שתתחילו לא תפסיקו להכין.
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח כוסמין לבן
(אפשר לשלב ולשחק עם הקמחים, אם משתמשים בקמחים מלאים, כדאי להפחית כחצי כוס קמח לפחות ולהוסיפה רק בסוף במידה והבצק רטוב מידי)
2 כפות סוכר
2 כפות גדושות שמרים טריים/יבשים
2/3 כוס שמן קנולה
כ-2.15-2.5 כוסות מים (בהדרגה)
1.5 כפות מלח
תוספות (אם רוצים): עשבי תיבול, אגוזים, זיתים, עגבניות מיובשות
לציפוי: 1 כוס שומשום/זעתר/פרג
איך מכינים:
מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח יחד, מוסיפים מלח וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד, לשים כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
מניחים בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.
לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים), יוצרים עיגולים בגודל של כדור טניס.
מניחים את הכדורים על תבנית אפיה מצופה בנייר אפיה, מכסים במגבת לחה ונותנים לתפוח עוד כחצי שעה.
לוקחים כל כדור, בעזרת אצבע יוצרים חור במרכז ומסובבים את הכדור סביב האצבע עד שהחור מתרחב מאד.
שופכים את הציפויים (שומשום/פרג/ זעתר) לצלחת שטוחה.
מברישים כל בייגל בתערובת של סילאן ומים, לוקחים את הבייגל בעדינות ומניחים את החלק הרטוב בצד של השומשום.
מעבירים את הבייגל לתבנית וממשיכים עם שאר הבייגלס.
אופים בחום של 200 מעלות כ-15דקות (בידקו – הבצק צריך להיות אפוי מלמטה) במידת הצורך הוסיפו עוד כמה דקות אפיה.
בתיאבון