בייגלס כוסמין טבעונים

שעון

10 דקות הכנה + 2 שעות תפיחה + 20 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

איזה כיף להכין בייגלס טריים בבית ולהתפנק איתם כמו בבית קפה טוב.
והאמת שבאופן מפתיע זה ממש ממש לא קשה. ברגע שתתחילו לא תפסיקו להכין.

המצרכים  לבצק:

1 ק”ג קמח כוסמין לבן 

(אפשר לשלב ולשחק עם הקמחים, אם משתמשים בקמחים מלאים, כדאי להפחית כחצי כוס קמח לפחות ולהוסיפה רק בסוף במידה והבצק רטוב מידי)

2 כפות סוכר

2 כפות גדושות שמרים טריים/יבשים

2/3 כוס שמן קנולה

כ-2.15-2.5 כוסות מים (בהדרגה)

1.5 כפות מלח

 

תוספות (אם רוצים): עשבי תיבול, אגוזים, זיתים, עגבניות מיובשות

לציפוי: 1 כוס שומשום/זעתר/פרג

 

איך מכינים:

מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח יחד, מוסיפים מלח וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד, לשים כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.

מניחים בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.

לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים), יוצרים עיגולים בגודל של כדור טניס.

מניחים את הכדורים על תבנית אפיה מצופה בנייר אפיה, מכסים במגבת לחה ונותנים לתפוח עוד כחצי שעה.

לוקחים כל כדור, בעזרת אצבע יוצרים חור במרכז ומסובבים את הכדור סביב האצבע עד שהחור מתרחב מאד.

שופכים את הציפויים (שומשום/פרג/ זעתר) לצלחת שטוחה.

מברישים כל בייגל בתערובת של סילאן ומים, לוקחים את הבייגל בעדינות ומניחים את החלק הרטוב בצד של השומשום.

מעבירים את הבייגל לתבנית וממשיכים עם שאר הבייגלס.

אופים בחום של 200 מעלות כ-15דקות (בידקו – הבצק צריך להיות אפוי מלמטה) במידת הצורך הוסיפו עוד כמה דקות אפיה.

בתיאבון

 

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן