חוק מס' 1 בפסטה: הרוטב מחכה לפסטה. ולכן אנחנו קודם מכינים את הרוטב ורק אז מבשלים את הפסטה.
הרוטב הזה הוא רך, קרמי, עשיר בחלבון ודל בקלוריות, וכולם כולם אוהבים אותו.
נסו וספרו לי איך היה.
המצרכים:
1 חבילת פסטה קצרה
1 בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות בגודל 1 סמ' בערך
1 בצל מקולף קצוץ לקוביות בינוניות
1 חבילה טופו משי
1 כוס קרם קוקוס / שמנת צמחית/ חלב צמחי ללא סוכר
מעט גרידת אגוז מוסקט (אופציה)
איך מכינים:
מקלפים וקוצצים את הבצל והבטטה, מטגנים במעט שמן את הבצל כמה שניות ואז מוסיפים את הבטטה ומטגנים יחד עד ששניהם משחימים מעט.
מוסיפים קרם קוקוס או חלב צמחי או מים עד לכיסוי הירקות ונותנים להתבשל כ 10 דקות בסיר מכוסה עד שמתרככים.
בנתיים מרסקים בבלנדר את טופו המשי עד לקבלת רוטב חלק, מוסיפים אותו לסיר ומערבבים, ממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהרוטב חם.
מתבלים במלח ופלפל ואגוז מוסקט. טועמים ומתקנים תיבול.
לפני ההגשה מבשלים את הפסטה ומסננים.
להגשה:
מניחים את הפסטה בקערת הגשה ושופכים מעל את הרוטב, מערבבים בעדינות ומקשטים בפטרוזיליה או שקדים קצוצים.