קציצות טופו חריימה הן מנה ביתית פופולרית ואהובה, שמביאה טעמים מזרחיים עשירים וחמימים אל שולחן האוכל. הטופו הרך מתובל בתבלינים כמו כמון ופפריקה, שמעניקים לו ניחוח וטעם מובהקים. מוגשות עם רוטב עגבניות עשיר, הקציצות הללו מהוות ארוחה מושלמת שכל המשפחה תאהב.
הן מציעות חוויה ביתית טעימה ומזמינה, שמשדרגת כל ארוחה למעמד של חגיגה.
את המתכון הזה, גיליתי לפני עשור, כשעברתי לאורח חיים טבעוני, זה היה אחד המתכונים הראשונים שניסיתי ומייד התאהבתי בו. המתכון המקורי פותח על ידי אורי שביט, חלוצת הקולינריה הטבעונית בארץ, בשיתוף עם השף אבי ביטון.
לאורך השנים, לאחר שעשיתי כמה שינויים וחידודים משלי, אני מלמדת את המתכון הזה בכל הקורסים שלי. תלמידים רבים שלמדו להכין את הקציצות האלו בסדנאות ובקורסים מתאהבים בהן ומאמצים אותן למטבח המשפחתי. בשנים האחרונות, הקציצות הללו זכו להכרה רחבה ומופיעות ברשת במגוון גרסאות, אך בעיני, הן תמיד יישארו "קציצות החריימה של אורי שביט".
קציצות טופו חריימה הן מנה ביתית פופולרית ואהובה, שמביאה טעמים מזרחיים עשירים וחמימים אל שולחן האוכל. הטופו הרך מתובל בתבלינים כמו כמון ופפריקה, שמעניקים לו ניחוח וטעם מובהקים. מוגשות עם רוטב עגבניות עשיר, הקציצות הללו מהוות ארוחה מושלמת שכל המשפחה תאהב.
הן מציעות חוויה ביתית טעימה ומזמינה, שמשדרגת כל ארוחה למעמד של חגיגה.
את המתכון הזה, גיליתי לפני עשור, כשעברתי לאורח חיים טבעוני, זה היה אחד המתכונים הראשונים שניסיתי ומייד התאהבתי בו. המתכון המקורי פותח על ידי אורי שביט, חלוצת הקולינריה הטבעונית בארץ, בשיתוף עם השף אבי ביטון.
לאורך השנים, לאחר שעשיתי כמה שינויים וחידודים משלי, אני מלמדת את המתכון הזה בכל הקורסים שלי. תלמידים רבים שלמדו להכין את הקציצות האלו בסדנאות ובקורסים מתאהבים בהן ומאמצים אותן למטבח המשפחתי. בשנים האחרונות, הקציצות הללו זכו להכרה רחבה ומופיעות ברשת במגוון גרסאות, אך בעיני, הן תמיד יישארו "קציצות החריימה של אורי שביט".
בתיאבון.
המצרכים
600 גרם טופו קשה
1/2 כוס קמח עדשים (אפשר להחליף בפירורי לחם) (אם צריך אפשר גם יותר)
1 צרור כוסברה (כן, אפשר פטרויליה)
1 בצל גדול
2 שיני שום
3 כפות שמן
2 כפיות כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית מלח – לפי הטעם
לרוטב:
1 בצל גדול פרוס
1 פלפל חריף קטן שלם
1 צרור כוסברה קצוץ
10 עגבניות בשלות, מרוסקות (אפשר מקופסא)
4-5 כפות רסק עגבניות
רבע לימון פרוס לפרוסות דקות
7 שיני שום שלמות
4 כפות פפריקה
2 כפות כמון
מלח לפי הטעם – בערך 1-2 כפיות
כ-3 כוסות מים
מעט שמן לטיגון
להגשה: כוסברה קצוצה
מרסקים יחד את כל מרכיבי הקציצות מלבד הקמח בפולסים רק עד שנוצרים פרורים דביקים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים יחד עם כף רק עד שנטמע בעיסה.
חשוב שנקבל עיסה רכה ודביקה מעט.
יוצרים קציצות עגוולות, קצת יותר גדולות מכדור פינג פונג. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ולוחצים טיפה עם כף היד כדי לשטח מעט (חשוב שיהיו שמנמנות ועבות), אופים כ-30 דקות, עד להתייצבות והשחמה.
בנתיים, מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל, מוסיפים את השום. העגבניות, הרסק והתבלינים וממשיכים לטגן כ 2 דקות נוספות. מוסיפים את פרוסות הלימון ומים בהדרגה עד לקבלת רוטב דליל מעט, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כ 15 דקות. במידה והרוטב חמוץ מוסיפים 1/4 כפית סוכר לאיזון טעמים.
מוציאים את הקציצות מהתנור ומניחים להתקרר.
מכניסים את הקציצות האפויות לרוטב ממש לפני ההגשה (לא לבשל ברוטב!).