לחם כוסמין מלא עם זיתי קלמטה

שעון

10 דקות הכנה + 2 שעות תפיחה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

אני מתקשה מאד לעמוד בפיתוי של לחם טוב חם וטרי, יש משהו בלחם שמחזיר אותנו לבסיס, לאוירה של בית.
אז מה דעתכם להכין לחם כוסמין מלא ריחני עם תוספות מעניינות ? מוזמנים.

המצרכים  לבצק:

1 ק”ג קמח כוסמין 70% פחות 1 כוס (אפשר גם מלא 100%)

1.5 כפות מלח

1 כף סוכר

2 כפות גדושות שמרים טריים/יבשים

1 שקית אבקת אפיה

2/3 כוס שמן קנולה

כ 2.5-3 כוסות מים (בהדרגה)

כוס זיתי קלמטה מגולענים

 

איך מכינים:

בקערה גדולה או בקערת המיקסר  מניחים את כל חומרי הבצק מלבד המלח והזיתים יחד, מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.

מוסיפים מלח וזיתים וממשיכים ללוש כ 10 דקות, עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.

במידה והעיסה רטובה ולא מתגבשת לבצק, מוסיפים מעט קמח.

מניחים את הבצק בקערה, משמנים  מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.

לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים) מחלקים ל-2-3 חלקים, יוצרים כיכרות לחם (אפשר בתבנית לחם או פשוט על תבנית התנור מרופדת בנייר אפיה).

מפזרים קמח על החלק העליון של הלחם וחורצים בעדינות חריצים עמוקים בצורה שרוצים.

מניחים בקרקעית התנור קערה חסינת חום עם מים, הם יוצרים את הקרום הקשה של הלחם)

אופים בחום של 200 מעלות כ-35-45 דקות (בידקו – הבצק צריך להיות אפוי מלמטה ובדפיקה על הלחם צריך להשמע צליל חלול)

במידת הצורך הוסיפו עוד כ- 7 דקות אפיה.

בתיאבון

 

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן