קציצות טופו-קישוא ברוטב לימון פרסי ואפונה חמצמץ

שעון

30 דקות הכנה + 30 דקות אפיה

ילד

עם הילדים

גלוטן

לא גלוטן

זו מנה טבעונית מנצחת שהילדים וגם אתם תאהבו מאד: קציצות רכות בתוך רוטב חמצמץ עם אפונים, הן קלות להכנה, אפשר גם להקפיא אותן (בנפרד מהרוטב) ובזכות הטופו זו מנה עתירה בחלבון.

המצרכים:

לקציצות:

1 חבילה טופו קשה (300 גר’)

1 בצל קלוף

1 קישוא בינוני

1/2 כוס קמח אפונה (אפשר גם עדשים כתומות או פרורי לחם)

½ צרור פטרוזיליה או כוסברה

1 גבעול סלרי (גבעול ועלים)

1/3 כוס שמן זית

1-1/2 כפית מלח (בהתאם לטעם)

 

לרוטב:

1 בצל גדול

1 כוס אפונה קפואה או טריה

2 תפוחי אדמה  

2 גבעולי סלרי

2 גבעולי בצל ירוק

2 יח' לימון פרסי מיובש

1 כף לימון (אפשר יותר)

1 כפית כורכום

1/2 כפית חוואיג למרק

1 כפית מלח

מים

 

 

יאללה לעבודה:

הקציצות:

מכניסים את כל חומרי הקציצות מלבד הקמח למעבד מזון ומרסקים עד שמתקבלת תערובת גסה דביקה שניתן לכדרר. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעזרת כף.

יוצרים כדורים בגודל של כדור גולף, מניחים בתבנית מכוסה בנייר אפיה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות עד שהקציצות מתייבשות וייציבות.



הרוטב:

פורסים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.

בנתיים, מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות (בערך 2 ס"מ), מוסיפים לבצל ומערבבים.

קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים מעל הירקות, יחד עם התבלינים והלימון הפרסי, מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי הירקות.

מבשלים בסיר מכוסה על אש נמוכה עד להסמכה של הרוטב וריכוך של תפוחי האדמה.

מוסיפים את האפונה, טועמים את הרוטב ומוסיפים (במידת הצורך, לפי טעמכם) לימון ומלח.

מערבבים ומכבים את האש, האפונה מתבשלת מהחום של הירקות.

 

אם הרוטב דליל מידי אפשר להסמיך אותו: מדללים 2 כפות של קמח אפונה/עדשים/חומוס/קורנפלור ב 1 כוס מים קרים, מערבבים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים לסיר, מבשלים עוד כדקה עד שמסמיך ומכבים.

 

כשהרוטב מוכן, מניחים את הקציצות בסיר ובעזרת כף שופכים עליהן קצת מהרוטב.

מפזרים פטרוזיליה או כוסברה קצוצה ומגישים מיד.

שימו לב: הקציצות לא מתבשלות בתוך הרוטב, הן רק מונחות בתוכו כשהוא מוכן.

הטיפ של עדי

  • מומלץ לטעום את העיסה לפני שמכדררים לקציצות ולוודא שהן טעימות, קחו בחשבון שלאחר האפיה הן יהיו מלוחות פחות לכן אם המליחות גבולית הוסיפו עוד טיפה מלח.
  • מניחים את הקציצות ברוטב רק לאחר שהצטננו והתייבשו אחרת הן סופגות את כל הרוטב ומתפרקות. הקציצות לא מתבשלות ברוטב, רק מונחות בסיר ומיד מוגשות.

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

4 תגובות

  1. מרים מילר הגב

    היי עדי,
    עוקבת אחר הבלוג שלך ואוהבת את המתכונים שלך.
    הכנתי את הקציצות הנ"ל כולל הרוטב. יצא 100.
    תודה וגמר חתימה טובה
    מרים

  2. עידן הגב

    היי עדי,
    המתכון נראה מושלם.
    יש אפשרות להחליף את הלימון הפרסי במשהו אחר?
    תודה רבה!

    • עדי כהן סימן טוב הגב

      הי עידן
      תודה רבה לך
      אפשר להשתמש ברבע לימון עם הקליפה, או פשוט במיץ לימון טרי – שים לב להוסיף בהדרגה לפי הטעם.
      בתיאבון
      עדי

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן