כיכר גבינת שקדים אפויה

המצרכים:

 

1 כוס שקדים טבעיים (לא קלויים) מקולפים וטחונים (רצוי לקנות טחונים – זה מקל על העבודה)

1/4-1/2 כוס מים (מוסיפים בהדרגה)

1 כף מיץ לימון טרי

1 כף שמן זית

1/2 כפית מלח

 

ציפויים אפשריים:

פלפל שחור שלם/שמיר קצוץ/זיתים קצוצים/ אגוזים קצוצים/קצח/ פפריקה מעושנת/ זעתר ועוד

 

איך מכינים?

מניחים את כל המרכיבים מלבד הציפויים, בבלנדר וטוחנים מס’ דקות, עד שהעיסה חלקה.

אם אין לכם מעבד מזון חזק אפשר בחלט להשתמש גם בבלנדר מוט, את התערובת החלקה מעבירים לחיתול בד, או בד גאזה, מניחים במסננת ואת המסננת מעל קערה. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות וסינון הנוזלים המיותרים, ככל שנחכה יותר זמן כך הגבינה תהייה יבשה ויציבה יותר.

לאחר הקירור וההתייצבות הופכים את הגבינה בזהירות על צלחת הגשה או תבנית אפיה, מפזרים את התוספות שבחרנו (פלפל שחור, אגוזים שומשום וכו') ומגישים כך או אופים:

מעבירים לתבנית, משמנים בשמן זית מלמעלה ואופים כ 15 דקות בחום של 180 מעלות או עד להיווצרות קרום שחום למעלה.

מצננים ומגישים, הגבינה תהייה קשה מבחוץ ורכה מבפנים.

 

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן