מאפה חגיגי של תפוחי אדמה תרד ופטריות

שעון

40 דקות

גלוטן

ללא גלוטן

זוהי פשטידת תפוחי אדמה טבעונית עשירה ומנחמת שמתאימה למרכז השולחן בארוחות חגיגיות או סתם לפינוק לעצמנו.

מצרכים ל(תבנית בינונית):

1 בצל גדול קצוץ לקוביות בינוניות

1 סלסלת פטריות איזה שאוהבים

3 כוסות עלי תרד טריים

8 תפוחי אדמה גדולים

1 כוס שמנת צמחית לבישול (סויה/אורז/קוקוס)

1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

מעט שמן זית להקפצה

2 כפות שבבי שמרי בירה(אופציה)

1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציה)

 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמתרככים, מסירים מהאש מסננים ומצננים היטב, מניחים בצד 2 תפוחי אדמה ואת השאר מקלפים ופורסים לפרוסות.

פורסים בתבנית חסינת אש את פרוסות תפוחי האדמה כשהן חופפןת אחת על השניה כדי לכסות את כל התחתית.

פורסים את הפטריות לפרוסות, מטגנים את הבצל מעט, מוסיפים את הפטריות לבישול נוסף עד שמתקבלת תערובת צלויה ושחומה, מוסיפים תרד, מלח, פטרוזיליה מערבבים היטב ומסירים מהאש.

מעבירים את תערובת הפטריות והבצל אל התבנית מעל תפוחי האדמה ומשטחים באופן שווה.

 

שכבה אחרונה:

מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה שהשארנו בצד לפרוסות

מניחים את תפוחי האדמה מעל תערובת התרד.

מערבבים את השמנת עם מעט מלח, שמרי בירה ואגוז מוסקט מגורר מפזרים מעל תפוחי האדמה.

אופים בחום של  כ 180 מעלות כחצי שעה או עד שמשחים מלמעלה.

אפשר לקשט מעל בשקדים פרוסים, פטרוזיליה קצוצה או צנוברים.

Powered By 

קורס בישול דיגיטלי

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב print
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
עדי כהן סימן טוב

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

סדנת בישול דיגיטלית

מגוון קורסים וסדנאות בישול דיגיטלים זמינים בבית הספר הדיגיטלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן