הנה מתכון פשוט וטעים למרק דאבל עדשים עם 2 סוגי עדשים. העדשים הכתומות ושיבולת השועל נמסים בבישול ומסמיכים את המרק ומתקבל מרק עשיר סמיך וטעים במיוחד:
2 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות
1 כוס עדשים כתומות שטופות ומסוננות
1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
2-3 ליטר מים
2 ענפי סלרי קצוצים דק (גבעול ועלים)
2-3 שיני שום כתושות
1 כפית גדושה כמון
1 כפית גדושה חוואיג’ למרק (אופציה)
1 כפית מלח מוסיפים בסוף, כשהעדשים מבושלות)
1/2 לימון טרי (אופציה)
איך מכינים:
בסיר גדול מניחים את העדשים והקווקר עם 2 ליטר מים.
מביאים לרתיחה עם מכסה חצי מכוסה, לאחר הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד להתרככות של העדשים ושיבולת השועל.
במהלך הבישול, העדשים מיצרות קצף, אפשר להסיר אותו בעזרת כף.
מוסיפים סלרי, שום, מלח ותבלינים רק אחרי שהעדשים מבושלות, נותנים להתבשל עוד מס’ דקות וטועמים, במידת הצורך מוסיפים עוד תבלינים אם המרק סמיך מידי מוסיפים מים.
אם אוהבים מרק חמצמץ, אפשר לסחוט חצי לימון לסיר לפני ההגשה.
קחו בחשבון שלמחרת המרק יסמיך מאד ויהיה צורך להוסיף עוד נוזלים ותבלינים.
