הארטישוק הירושלמי מעניק טעם מיוחד למרק ותוספת העדשים הכתומות מעבה ומעשירה אותו בויטמינים, ברזל, חלבון וסיבים תזונתיים
1 כוס עדשים כתומות שטופות
3-4 יח’ גדולות ארטישוק ירושלמי
1 בצל גדול
1 בטטה גדולה
כ-2 ליטר מים
מלח ופלפל
לקישוט: מעט טימין או שקדים קצוצים
לעבודה:
מקלפים את הבטטה, הארטישוק הירושלמי והבצל, חותכים לפרוסות עבות ושמים בסיר
מוסיפים את העדשים השטופות, מוסיפים הרבה מים (כפול מגובה הירקות) ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעדשים נמסות והירקות מתרככים.
במידה והמרק סמיך מידי, להוסיף מים.
ממליחים ומפלפלים.
כשכל הירקות והעדשים מבושלים מרסקים הכל עם בלנדר מוט למרקם חלק.
שימו לב, כשמרסקים מרק הוא מסמיך מאד ולכן יתכן ויהיה צורך להוסיף עוד קצת מים.
טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון.