מקום עבודה הוא מקור פרנסה בו צריך למלא משימות, לענות על יעדים ולהגיע להישגים. אבל חשוב לזכור שהוא גם מקום אליו רוצים לבוא בשמחה, להתמלא במוטיבציה ולהרגיש בנוח עם יתר העובדים. לא רק שאין סתירה בין הדברים, הם אף משלימים זה את זה. אלא שלא תמיד הם מתקיימים במקום העבודה באופן טבעי. אחת הדרכים המומלצות ליצור את השילוב המשמעותי הזה, היא באמצעות סדנאות גיבוש לעובדים.
7 יתרונות של סדנת גיבוש לעובדים
חברות וארגונים רבים כבר הבינו את התועלת של סדנאות לימי גיבוש, בין אם מדובר בסדנה לכל עובדי החברה או שזו סדנת גיבוש לצוות קטן. מחקרים מוכיחים שעובדים מגובשים הינם שמחים ופרודוקטיביים יותר, ומעריכים את מקום העבודה שלהם. בנוסף, הדבר מחזק את שיתוף הפעולה ביניהם ואת תחושת התמיכה והערבות ההדדית. כל אלה תורמים הן לעובדים והן למעסיקים שלהם. אלה הסיבות העיקריות להשקעה בסדנאות מסוג זה, רצוי לפחות פעם בשנה:
1. שיפור התקשורת בין אנשי הצוות – בימי עבודה שגרתיים, לא תמיד נוצרת תקשורת אישית מעמיקה בין העובדים, מעבר לזו הנדרשת עבור ביצוע המטלות שלהם. לתקשורת כזו ישנה חשיבות גדולה – מצד אחד היא חיונית על מנת שיוכלו למלא את תפקידם באופן מיטבי, ומצד שני תורמת לתחושת החיבור והנוחות שלהם. סדנת גיבוש ייעודית, מאפשרת לשפר את התקשורת ביניהם, לחזק את תחושה האחווה ולהכיר זה את זה יותר.
2. כבוד הדדי – בעבודה משותפת עלולים להיווצר מתחים בין אנשים העובדים יחד באופן צמוד, שלעיתים קרובות נובעים מהישגיות, תחרותיות או חוסר סבלנות. סדנאות לעובדים עשויות לחשוף צדדים נעימים יותר שלהם, ליצור תחושת שוויון ולגלות את המשותף ביניהם. הדבר מייצר הערכה וכבוד הדדי, במטרה שזו תחלחל גם לדינמיקה ביניהם במהלך שגרת העבודה.
3.חיזוק הביטחון – ישנם מצבים שונים בהם עלול להיווצר חוסר ביטחון בתוך הצוות. עובדים חדשים, שקטים או פחות תחרותיים; כאלה שיש להם פוטנציאל לבצע טעויות; או שעדיין לא הוכיחו את עצמם בעבודת צוות, עלולים לפתח חוסר ביטחון עצמי. בנוסף, חברי הקבוצה עשויים להרגיש שלא ניתן לסמוך אחד על השני, ולאבד אמון זה בזה. כאשר יוצאים מסביבת העבודה ומתמסרים לביצוע של משימות חוויתיות ומהנות באווירה משוחררת, הדבר עשוי לחזק הן את הביטחון העצמי והן את הביטחון ביכולת שלהם לעבוד יחד בהצלחה.
4.חיזוק יכולות מנהיגותיות – סדנאות גיבוש למנהלים ולעובדים, מאפשרות לחזק ולגלות יכולות מנהיגותיות שלהם. מדובר בהזדמנות לקחת פיקוד, להתבלט ולהעז יותר מאשר בשגרת היום יום המלחיצה. הדבר מאפשר גם למי שאינו מנהיג מטבעו, לשפר את יכולת ההובלה שלו ולנהל את המשימות המוטלות על הקבוצה.
5.שיפור המורל ויצירת הווי – חוויה משותפת ומהנה ששוברת את השגרה, תורמת להעלאת המורל של העובדים. במהלך סדנת גיבוש הם לרוב יהיו שמחים ומשוחררים יותר, דבר העשוי להימשך גם בימי העבודה שיגיעו אחריה. הזכרונות מהחוויה והרגעים המשעשעים או המרגשים, יישארו איתם ויתרמו להווי הפנימי של הצוות.
6.פיתוח מיומנויות – השתתפות בסדנת גיבוש, יכולה לתרום גם לשיפור מיומנויות שונות של העובדים, בהתאם לתוכן ולסגנון שלה. בין היתר היא עשויה לחזק את סדר וארגון, ההבנה של תהליכי עבודה, תעדוף של משימות, ניהול לוח זמנים והאצלת סמכויות. כאשר מיומנויות אלה משתפרות, הדבר מייצר אצל העובדים תחושת ביטחון ויכולת להתמודד עם אתגרים הניצבים בפניהם במהלך העבודה.
7.חיזוק הקשר עם החברה – כאשר חברה משקיעה בעובדים שלה, ומעניקה להם הזדמנות לעבור יחד חוויה מעניינת ומהנה על חשבון זמן העבודה, הדבר יוצר תחושה של חשיבות ואכפתיות כלפיהם. התוצאה היא חיזוק הנאמנות לחברה, ההערכה למנהלים שלה ורמת שביעות גבוהה יותר.
באיזו סדנה לעובדים כדאי לבחור?
בשוק קיים מגוון גדול של סדנאות גיבוש לצוות, אך מעטות מהן משלבות את כל היתרונות הללו יחד עם כלים מעשיים, שילוו את העובדים ויועילו להם לאורך זמן. אחת מהאפשרויות המוצלחות להשיג זאת, היא באמצעות קורס או סדנת בישול צמחוני בריא. יש לכך כמה סיבות:
- חוויית הבישול היא חוויה מהנה עבור רוב האנשים, כך שסיכויי ההצלחה של סדנת בישול גדולים יותר
- אכילה משותפת בסיום הסדנה יוצרת דינמיקה של קרבה ונינוחות, ומעוררת שיח ביניהם
- המיומנויות הנדרשות במהלך הכנת מתכון כוללות ניהול משימות, שמירה על סדר פעולות נכון, הבנת תהליכים, עמידה בלוח זמנים, שיתוף פעולה ועבודת צוות
- רכישת ידע מעשי ושימושי, שניתן להיעזר בו בחיי היום יום ולהעביר אותו הלאה
- התאמה לכלל המשתתפים, כולל אלה שנמנעים מאכילת בשר ושומרים על כשרות
- נושא ייחודי שמבטיח שרוב האנשים טרם היו בסדנה בסגנון דומה, ומעלה את הסיכוי שהם ייחשפו לתכנים ולטעמים חדשים
- הקניית הרגלי תזונה חיוביים יותר, העשויה להביא לשיפור בריאות העובדים בטווח הקצר והארוך
- תזונה בריאה ואיכותית משפרת את יכולת התפקוד, הריכוז והערנות שלהם במהלך יום העבודה
בישול טבעוני שמח – סדנאות בישול צמחוניות וטבעוניות
נעים מאד, שמי עדי ואני המייסדת והמנחה הראשית של בית הספר "בישול טבעוני שמח". ניסיון של שנים, הן בהנחיית סדנאות והן במטבח הפרטי שלי, לימד אותי שהיכולת להכין מזון טעים ובריא הוא בעל יתרונות רבים. הוא מזין את הגוף והנפש, מחזק את מערכת החיסון, מפחית את הסיכוי לחלות במחלות כרוניות, מעלה את רמות האנרגיה ואפילו ידידותי לסביבה. למרות הדעות הקדומות, מזון כזה יכול גם להיות זול יותר, בשל השימוש בחומרי גלם בסיסיים והימנעות מרכישת מזון מעובד יקר ומזיק. כל אלה הופכים את סדנאות הבישול שלנו למושלמות עבור ימי גיבוש לעובדים. הן מבטיחות שילוב של הנאה, למידה, חיזוק שיתוף הפעולה והקשר האישי ביניהם – כי אין כמו אוכל טעים כדי לקרב בין אנשים. אם גם אתם מחפשים סדנה עבור העובדים שלכם, אתם מוזמנים לפנות אלי בטלפון ולקבל פרטים נוספים 052-639-3378





