הסלט הזה נוצר מכל מיני ירקות שהוצאתי מהמקרר בלי ממש לתכנן והנחתי על השייש.
העגבניות היו כבר בשלות מידי לסלט והחציל פחות מבריק וחלק.
אז קצצתי הכל קטן קטן והכנתי סלט ים תיכוני מלא בטעם שאפשר לאכול חם, או בטמפרטורת החדר.
אפשר לנשנש עם לחם או לערבב עם פסטה או אורז.
ובגלל שהכל קצוץ קטן, קראתי לו "סלט קטן"
המצרכים:
1 חציל גדול
1 גמבה גדולה
1 בצל
3-4 עגבניות
1/4 פלפל חריף/ מעט שבבי צ'ילי
3 ענפי בזיליקום (עלים בלבד) קצוצים
1/3 צרור כוסברה קצוצה
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
מלח ופלפל
מכינים:
קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנטנות.
בסיר כבד מטגנים את קוביות החציל עד שמתחיל להתרכך, מוסיפים את קוביות הבצל והגמבה, מערבבים ונותנים להיטגן עד לריכוך קל, מוסיפים את העגבניות, והפלפל החריף או הצ'ילי, ממליחים ומפלפלים, מערבבים ונותנים להתבשל עד שהחציל והגמבה מתרככים.
מצננים מעט, מוסיפים את העלים הקצוצים.
טועמים ומתקנים תיבול.