פיצה טבעונית מדהימה עם גבינת קשיו נמסה

30 דקות הכנה + 2 שעות תפיחה + 15דקות אפיה

עם הילדים

הפיצה הזו כל כך קלה להכנה, הבצק נהדר, הגבינה נמסה וטעימה כל כך שהיא פשוט מושלמת.
דרך אגב בתחרות שערכה חברת "דורות" בקרב בלוגרי אוכל, זכתה הפיצה הזו במקום הראשון מבין 10 פיצות נבחרות (כולן היו פיצות "רגילות" !)

המצרכים 

לבצק:

1 ק”ג קמח כוסמין לבן (אפשר כל קמח אחר)

2 שקיות אבקת אפיה

2 כפות סוכר

1/2 1 כפות מלח

1 כף גדושה שמרים טריים/יבשים

1/2 כוס שמן קנולה

כ-2 כוסות מים 

 

לרוטב העגבניות:

4-5 עגבניות בשלות או קופסת שימורי עגבניות מרוסקות איכותיות (לא רסק, מרוסק!)

1 שן שום קצוצה דק דק (אפשר לכתוש)

1 כף שמן זית

1 כפית מלח

ענף אורגנו או בזיליקום – עלים בלבד

 

לגבינת הקשיו:

1/2 כוס אגוזי קשיו טבעיים (לא קלוי) – לאחר השריה של כשש שעות במים פושרים, מסוננים מהמים

1 כוס מים 

2 וחצי כפות קמח טפיוקה

כף שמן זית

1 שן שום קטנה 

1 כפית מלח

1 כפית מיץ לימון

 

לתוספות: כל מה שאתם אוהבים: ירקות קלויים, ירקות טריים, תרד, פטריות, זיתים, ארטישוק……

 אני פיזרתי עגבניות, בצל סגול, זיתי קלמטה ופטריות.

 

הכנת הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח יחד, מוסיפים מלח וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד, לשים כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.

מניחים בקערה, משמנים מעט מלמעלה ובצדדים ומכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, רצוי להניח במקום חמים למנוחה של כשעתיים.

 

הכנת הגבינה:

במעבד מזון חזק מניחים את כל המצרכים מלבד המים.

מוסיפים 1/2 כוס מים ומתחילים לטחון, מוסיפים את המים בהדרגה וטוחנים במשך כמה דקות עד לקבלת מרקם חלק ומימי.

מעבירים לסיר קטן, מערבבים על לבה בינונית ללא הפסקה כדי שלא יישרף, אחרי מספר דקות הנוזל יתעבה.

מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כל הזמן עוד כדקה עד שהופך לקרמי וסמיך.

מסירים מהאש ומצננים מעט.

שימו לב: לא לבשל יותר מידי, זה מסמיך בשניות.

 

הכנת הרוטב:

מגררים את העגבניות, קוצצים את הבזיליקום, מוסיפים את השום, השמן, המלח מערבבים וטועמים.

 

הרכבת הפיצה

לאחר שהבצק מכפיל את נפחו (בין שעה לשעתיים) מחלקים ל-2-3 חלקים, מרדדים כל חלק בעדינות, מורחים רוטב, מטפטפים גושי גבינה על רוטב העגבניות (לא מורחים), ומעליה את התוספות שאוהבים.

אופים בחום של 250 מעלות כ-15 דקות (בידקו – הבצק צריך להיות אפוי מלמטה)

לאחר האפיה הוספתי מלמעלה עלי בייבי לאקסטרה קרנצ’יות וטריות.

בתיאבון

הטיפ של עדי

כשאני מכינה קציצות או לביבות, אני תמיד מטגנת קציצה אחת לפני. מצננת מעט וטועמת, כך אני יכולה לבדוק שהקציצה יציבה ולא מתפרקת ושכל הטעמים בדיוק כפי שרציתי. הרבה פעמים אחרי הטיגון הראשון אני מוסיפה מלח או קמח ואז ממשיכה לטגן או לאפות את שאר התערובת.

כך אני יכולה להיות בטוחה שהן יצאו מושלמות.

אם אתם אופים את הקציצות, שימו לב לשמן אותן ולאפות רק עד שמתייצבות אחרת הן מתייבשות.

מוזמנים לשתף באהבה

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
X
דילוג לתוכן