קלצונה – מאפה פיצה איטלקי סגור

שעון

30 דקות הכנה + 2 שעות תפיחה

ילד

עם הילדים

המצרכים (לכ 12 קלצונים אישיים):

 לבצק:

 1 ק”ג קמח כוסמין

2 שקיות אבקת אפיה

1 כף גדושה שמרים טריים או יבשים

2 כפות סוכר
1.5 כפות מלח
1/2 כוס שמן קנולה
כ-2 כוסות מים (מוסיפים בהדרגה)

 

 לרוטב העגבניות:
8 עגבניות טריות מרוסקות

3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
2  שיני שום גדולות כתושות
2 כפות שמן זית
2  כפיות מלח
2  כוס עלי בזיליקום (ללא גבעולים) קצוצים

מבשלים הכל יחד מס' דקות עד שמבעבע. מסירים מהאש ומורחים על הבצק המרודד

 

גבינת קשיו:

1/2 כוס קשיו טבעי (לא קלוי) – מושרה 4 שעות לפחות
1 כוס מים
2.5 כפות קמח טפיוקה

1 כף שמן זית
1 שן שום
1 כפית מלח
1 כפית מיץ לימון

הכנת הגבינה:

מסננים את אגוזי הקשיו, וטוחנים יחד עם כל שאר חומרי הגלם, במעבד מזון או בלנדר מוט, מתחילים עם מחצית מהמים ולאחר שהמחית חלקה מוסיפים את השאר. טוחנים עד לקבלת מרקם חלק ונוזלי.
מעבירים את הנוזל לסיר, ומבשלים כ 5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. יש לערבב בעזרת מטרפה במהלך הבישול כדי שהתערובת לא תדבק לתחתית הסיר.

.

תוספות:

כל מה שאוהבים: זיתים (מגולענים) תירס, ירקות קלויים, עגבניות שרי, בצל, פטריות וכו'

 

הכנת הקלצונים:

הבצק:

מערבבים את כל המצרכים מלבד המלח, מוסיפים את הנוזלים בהדרגה תוך כדי ערבוב ולישה, מוסיפים את המלח אחרי שהבצק מתחיל להתגבש. לשים יחד, כ 10 דקות עד שהבצק רך ונעים.
אחרי שהבצק התגבש, מניחים בקערה, משמנים בעזרת הידיים מכל הצדדים מכסים במגבת, ומניחים במקום חמים. (בחורף אני מניחה את הקערה עם הבצק בקרבת סיר עם מים רותחים, החום של הסיר עוזר לתפיחה- שימו לב שהקערה לא תהייה צמודה לאש גלויה למניעת תאונות)
לאחר כשעתיים, הבצק מכפיל את נפחו , מחלקים ל10-12 כדורים, ומניחים לתפיחה נוספת של כ 1/2 שעה.

מרדדים כל כדור לעיגול דק, מורחים רוטב  רק על מחצית העיגול ומשאירים שוליים בעובי של 2 אצבעות מסביב,

מפזרים את התוספות שבחרנו וגושי גבינה בכפית.

מקפלים את החלק הריק מעל החלק עם הרוטב והירקות וסוגרים את השוליים היטב תוך כדי הידוק.

בעזרת מזלג, מחוררים חורי אוורור בחלק העליון של הקלצונה, כדי שהאדים שמצטברים בתוך המאפה לא ירטיבו אותו.

אופים בחום של 220 מעלות כ-15 דקות (הבצק צריך להיות אפוי מלמטה).

מוציאים מהתנור וחותכים בזהירות, פנים המאפה רותח!

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן