רוטב פסטו טבעוני

שעון

5 דקות הכנה

ילד

עם הילדים

גלוטן

ללא גלוטן

5

עד 5 רכיבים

הרוטב הזה, כל קל ופשוט להכנה שזה פשוט מדהים. הוא משמש אותי המון בבישול של מאפים, פסטות וסתם למרוח על הלחם.
את המתכון המקורי מכינים עם צנוברים, אני מגוונת וכל פעם מכינה עם אגוזים שונים.
נסו אותו ותודו לי. (וספרו איך יצא)

המצרכים

3 כוסות עלי בזיליקום טריים ושטופים.

1 כוס שמן זית

3 שיני שום קלופות

כפית שטוחה מלח

4 כפות צנוברים או קשיו או אגוזים לא קלויים ולא מומלחים !

מעט גרידת לימון (זו תוספת שלי, היא לא חובה אבל מאד מוסיפה)

 

איך מכינים?

מרסקים הכל יחד במעבד מזון, מוזגים לצנצנת זכוכית מעוקרת* ומוזגים מעט שמן זית מלמעלה כדי למנוע התחמצנות.

מאפסנים במקרר, נשאר טרי למשך מס’ ימים.

 

* אם רוצים רוטב מופחת שומן אפשר להחליף 1/3 מהשמן במים.

 

הטיפ של עדי

עיקור צנצנות:

כשאתם מכינים חמוצים, רוטב או ריבה ומעבירים לצנצנת זכוכית, רצוי לעקר אותה קודם כדי למנוע הצטברות של חיידקים ועובש.

איך עושים?

שוטפים ומייבשים את הצנצנת והמכסה, מניחים אותם בכיור או בקערה גדולה ומוזגים מים רותחים לתוך הצנצנת עד הסוף ולחלק הפנימי של המכסה.

נותנים למים להצטנן מעט, שופכים אותם בלי לגעת עם האצבעות בשוליים של הצנצנת או בחלק הפנימי של המכסה (כדי למנוע מגע של חיידקים) וממלאים את הצנצנת עד למעלה בריבה או ברוטב שהכנו.

הסיבה שאנחנו ממלאים את הצנצנת עד למעלה היא כדי למנוע כניסה של אויר וחיידקים.

סוגרים היטב עם מכסה אטום, ומאפסנים במקרר.

מוזמנים לשתף באהבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב print
שיתוף ב email

כמה מילים עלי

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); });
גלילה לראש העמוד