מרק קרם ברוקולי אפונה וקוקוס

שעון

10 דקות הכנה + 30 דקות בישול

ילד

עם הילדים

גלוטן

לא גלוטן

הברוקולי מעניק טעם מיוחד למרק ותוספת קרם הקוקוס מעבה ומעדן את הטעמים, האפונה והברוקולי עשירים בויטמינים, ברזל וסיבים תזונתיים.
אפשר להכין את המרק גם בגרסה שמשלבת כרובית וברוקולי ולקבל מרק כרובית וברוקולי טבעוני.

.

כ 600 גרם ברוקולי טרי (בחנויות יש ברוקולי ארוז במגשים במשקל דומה)

   *אפשר לשלב ברוקולי וכרובית יחד

1 כוס אפונה טריה או קפואה

1 ליטר מים או ציר ירקות

1 כוס קרם קוקוס 17% שומן לפחות

מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

קוצצים את הברוקולי/ כרובית לפרחים קטנים ואת הגבעול מקלפים ופורסים לפרוסות, מבשלים במים או בציר ירקות עד לריכוך.

מעבירים את הברוקולי באמצעות כף מחוררת לקערה עם מי קרח – המטרה היא להפסיק את הבישול ולשמר את הצבע הבהיר.

מחזירים את הברוקולי לסיר, מוסיפים אפונה, קרם קוקוס ומלח.

מרסקים באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.

אם המרק סמיך מידי מוסיפים חצי כוס מים.

אם הוא דליל מידי, מדללים כפית קורנפלור ברבע כוס מים ושופכים לסיר, מבשלים יחד כ 2 דקות עד שמסמיך.

טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים מיד.

שימו לב, למחרת המרק עדיין טעים מאד אבל הצבע מתכהה ונראה פחות טוב, לכן אם אתם מתכננים להגיש את המרק בארוחה חגיגית, מומלץ להכין אותו לקראת הארוחה.

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן