מרק עדשים של דרור אור מקיבוץ בארי

שעון

30 דקות הכנה

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד 10 רכיבים

דרור אור הוא הגבן מבארי, איש שאוהב את החיים, אוכל טוב, את הסביבה והמשפחה. דרור עוסק בגיבון גבינות, תרגול יוגה, בישול וגידול המשפחה. ב 7.10 כשנכנסו המחבלים לבארי, הם רצחו את אשתו יונת וחטפו את דרור וכמעט את כל משפחתו. הזמן חלף, יונת נקברה בחוף פלמחים, ילדיו נעם ועלמה חזרו מהשבי מוכים ובוכים, ודרור - עדיין בעזה כשכולנו כאן מחכים, שדרור וכל החטופים יחזרו בריאים במהרה.

המצרכים למרק העדשים של דרור:

2-3 כוסות עדשים כתומות שטופות ומסוננות.
ירקות (כיד הדימיון ומה שיש במקרר…):
1 בצל גדול
3 גבעולי סלרי טרי עם העלים
4 גזרים בינוניים יפים
חבילת מנגולד (סלק עלים)
2 קישואים בריאים
זר כוסברה טרייה
מיץ מלימון שלם
2-3 שיניי שום ישראלי

ליטר מים

 

תבלינים:
כפית כורכום
כפית שטוחה חווייג' למרק
1/2 כפית כמון
1/2 כפית זרעי כוסברה טחונים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לחתוך את הירקות ולטגן בסיר קלות עם שמן זית.
להוסיף תבלינים ועדשים מסוננות להמשך טיגון קל עוד כמה דקות ולערבב מידי פעם.
להוסיף מים קרים ולהביא לרתיחה.
בהוספת המים יש לקחת בחשבון שהמרק מסמיך ככל ונמשך הבישול כך שלא להתרגש גם אם הוא נראה דליל בהתחלה.
לבשל עד ריכוך העדשים.
לסיום להוסיף מיץ מלימון טרי לפי הטעם.
להגיש עם כוסברה טריה קצוצה גס מלמעלה.

למי שאוהב, אפשר להוסיף:
1-2 לימון פרסי
1-2 עלי דפנה
כפית פלפל אנגלי שלם.

 

שימו לב:

למחרת, המרק יהיה סמיך יותר ויש צורך להוסעף נוזלים ולחמם על אש נמוכה שלא ישרף.

סרטון הכנה כאן 

מחכים לך דרור
דרור אור הגבן מבארי

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן