שום קונפי 2

שום קונפי

שעון

5 דקות הכנה + 90 דקות אפיה

גלוטן

ללא גלוטן

רשימה 5 רכיבים

עד רכיבים

הקונפי הוא תוספת נפלאה לכל תבשיל או סתם לכריך או למריחה על לחם טוב.
השום מתבשל לאיטו בתוך שמן הזית מתרכך וסופג טעמים והוא נשמר במקרר לרגע שבו יתחבר עם רוטב נפלא או לחם קלוי וירקות או כל דבר שתרצו.

מצרכים:

2-3 ראשי שום שלמים

שמן זית

ענף טימין, מרווה או זעטר (אופציה)

 

חותכים את הקצה של ראשי השום כך ששהשיניים יהיו גלויות.

מניחים את ראשי השום בתבנית חסינת אש  קטנה ומכסים בשמן זית.

אפשר להוסיף עשבי תיבול אם רוצים.

שימו לב שבכל השום צריך להיות מכוסה בשמן אחרת ישרף.

אופים בתנור בחום נמוך (150 מילות) כשעה וחצי עד שהשום מתרכך.

מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

לוחצים בעדינות על החלק התחתון של ראש השום כדי שכל השיניים יצאו החוצה מהקליפה.

מעבירים לצנצנת את השיניים והשום ומאפסנים במקרר.

אפשרות נוספת היא לפרק את ראשי השום ולקלף את כל השיניים לפני האפיה.

שום קונפי

מוזמנים לשתף באהבה

עדי כהן סימן טוב

נעים מאד, אני עדי כהן סימן טוב יזמית, אשת שיווק, בלוגרית אוכל ומנחת סדנאות בישול בריא וטבעוני.

רישום לניוזלטר

קבלו את המתכונים והעדכונים שלי

קורסים וסדנאות נבחרים

פוסטים מאותה קטגוריה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן